Sky-ploegleider Portal: “We kunnen de Tour nog verliezen”
Geraint Thomas - foto: Sirotti
donderdag 26 juli 2018 om 13:32

Sky-ploegleider Portal: “We kunnen de Tour nog verliezen”

Met nog vier etappes te gaan lijkt Geraint Thomas dankzij een voorsprong van bijna twee minuten op Tom Dumoulin op weg naar zijn eerste Tourzege. Ploegleider Nicolas Portal van Sky waakt echter voor overmoed. “We kunnen de Tour nog verliezen in de etappe naar de Col d’Aubisque”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Vrijdag staat er nog een zware bergetappe op het programma over de Pyreneeënreuzen Aspin, Tourmalet en Aubisque. “Iedereen heeft het over de afdaling (van de Aubisque, red.), waar renners super hard naar boven kunnen klimmen om vervolgens iets te proberen in de afdaling. We kunnen in deze etappe werkelijk alles nog verliezen. Natuurlijk ziet Thomas er enorm sterk uit. Het lijkt er niet op dat hij gaat breken. Maar we moeten deze dag benaderen zoals iedere zware rit en niet denken dat we al gewonnen hebben.”

Volgens Portal zal Sky afwachtend rijden, omdat het initiatief bij Dumoulin ligt. “Thomas heeft op dit moment een comfortabele voorsprong”, aldus Portal. “Het is niet aan ons om de wedstrijd open te breken. Het zal aankomen op Dumoulin om tijd te pakken op Thomas voor de tijdrit.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2018 13:36
Als Dumoulin eens gaat buurten bij TLJ en Movistar, dan is vrijdag 't moment om 't SKY-vesting te slechten. Want alleen maar wachten op de tijdrit, lijkt mij een verkeerde keuze.
26 juli 2018 13:38
Hij zou wat anders moeten proberen, een vroege aanval heeft nog niet geloond voor een klassementsrenner (zie aanvallen, Kruijswijk&Dumoulin). Wellicht dat een aanval met 2 of 3 renners met ambitie(Tom, Roglic en wellicht Landa). Wel een goed resultaat op zal leveren. Het is afwachten maar ik verwacht dat er sowieso een aanval gaat plaats vinden in de afdaling om Thomas onder druk te zetten.
26 juli 2018 13:40
Portal ---> Open deur - Portal geeft trap.
26 juli 2018 13:49
Tja er is gewoon weinig kans om iets te doen... Ga je vroeg dan rijdt Bernal of Poels het dicht.

Ga je laat (laatste klim) dan hangt Thomas aan je wiel...

Het is hopen dat Movistar de koers hard maakt vanaf het begin van de etappe en dat daardoor Thomas kraakt. In de afdaling kan Tom wellicht druk zetten maar Thomas is ook een prima daler.
26 juli 2018 13:50
Met een aanval geraak je echt geen dikke minuut weg van Sky. Zelf niet met een Roglic erbij. Je kan alleen hopen dat Thomas kraakt en uit de wagon springt op de slotklim.
26 juli 2018 13:53
In de afdaling van de Aubisque kun je natuurlijk iets proberen, maar ga je normaal gesproken nooit genoeg tijd pakken om het Thomas nog moeilijk te maken. Alleen als hij valt, zou hij daar nog in de problemen kunnen komen.
26 juli 2018 14:00
Of Thomas moet een slechte dag hebben morgen (of zaterdag) of proberen Sky vroeg te isoleren zodat hij eerder op zichzelf is aangewezen.
26 juli 2018 14:19
Zowel Thomas, als Dumoulin hebben nog GEEN slechte dag gehad..., zelfs nog nergens wegens eigen krachten echt tijd verspeeld.
Jammer voor Dumoulin dat ie dan wellicht door een lekke band bij de Mur de Bretagne de Tour verliest.
Uitzonderlijk knap van Thomas dat ie na de Dauphine ook de Tour op zijn naam lijkt te gaan schrijven, zonder ooit in een grand tour in de top 10 te zijn geeeindigd.
26 juli 2018 14:19
Ik denk dat Dumoulin een 2de plek ook ziet als hoofdprijs deze tour en niet teveel risico zal nemen.
26 juli 2018 14:27
Zoals ze in de tour altijd zeggen; De groene tafel is nog ver...
Nee, da's flauw, maar in het verleden was Thomas wel altijd de man van minimaal 1 slechte dag. Dus het zal hem maar gebeuren dat hij morgen slecht is... Ben benieuwd hoe vroeg in de etappe de tegenstanders hem durven te testen.
Denk echter niet dat het van Dumoulin gaat komen. Maar die 5 jongens die daarachter staan. Die hebben niks te verliezen. Froome en Quintana staan op een plek waar ze nauwelijks waarde aan zullen hechten, Roglic is sowieso een wildcard, die het podium in zicht heeft. En Kruijswijk en Landa zijn allebei jokers voor hun ploegen...
26 juli 2018 14:31
Meestal als iemand voor het eerst in zon positie komt gaat get mis op het eind zie kruiswijk in de giro en tom in de vuelta en yates afgelopen giro
26 juli 2018 14:40
Finale is niet zwaar genoeg. Groep die op top van Tourmalet vooroprijdt maakt grote kans op etappezege. Jammer voor Kruijs, goed voor Gees en Mol.
26 juli 2018 15:09
Thomas heeft zo vaak onbenullige valpartijtjes en kan gewoon niet zo goed dalen/sturen..
Gewoon onder druk zetten op de laatste klim morgen, en als hij niet breekt dan maakt hij wellicht een fout in de afdaling en/of tijdrit.
Ik moet hem nog maar zien standhouden.
26 juli 2018 15:15
Moge de beste winnen...
26 juli 2018 15:20
Gelukkig hebben ze nog een plan B
26 juli 2018 15:40
Opvallend hoeveel er hier zich vastklampen aan de "slechte" dag van Thomas terwijl hij zich in feite minder heeft hoeven in te spannen dan zijn belagers. Thomas wint de Tour.
26 juli 2018 15:44
@jochem719 Verschil is wel dat Kruiswijk en Tom niet bij Sky reden toen.
26 juli 2018 16:24
Als ze bij Movistar de kaart Quintana trekken,en er vroeg aan beginnen,kan het vrijdag interessant worden.
26 juli 2018 16:59
Er zullen meerdere ploegen een grote aanval op moeten zetten en het werk overlaten aan SKY.
Maar meestal als er iemand gaat die een plek van een ander in het klassement bedreigd, gaat die ploeg SKY op kop een handje helpen.
26 juli 2018 18:41
@eddyb waarom zouden ze bang zijn voor quintana? froome en thomas pakken 2min op hem in de tijdrit

Om te reageren moet je ingelogd zijn.