Sky: ”Porte kan in 2014 de Giro winnen”
woensdag 16 oktober 2013 om 17:54

Sky: ”Porte kan in 2014 de Giro winnen”

Richie Porte

foto: Sirotti

De komende Giro d’Italia zal een belangrijke test worden in de loopbaan van Richie Porte. De Australische klimmer, die dit jaar onder meer indruk maakte als luitenant van Chris Froome, zal in La Corsa Rosa zijn kans krijgen als kopman van Team Sky, en zal komende winter alles in het werk stellen om te kunnen zegevieren in de eerste grote ronde van het jaar.

De winnaar van Parijs-Nice toont tegenover Cyclingnews zich alvast tevreden over het parcours. Met name de drie tijdritten zijn op maat gemaakt van Porte. ”Het is een gebalanceerde route. Voor elk type renner zijn er kansen.”

Ploegleider Jeremy Hunt is ervan overtuigd dat Porte de kwaliteiten heeft om zijn eerste grote ronde te winnen. ”Richie is klaar om een team te leiden in een grote ronde. Hij is zowel fysiek als mentaal gegroeid, en heeft de eigenschappen die een kopman moet bezitten.”

Een mogelijk probleem schuilt in het formeren van een kwalitatief sterke ploeg rondom de Australiër. ”Onze taak is om een sterke selectie te formeren voor zowel de Giro als Tour. We moeten een ploeg samenstellen die sterk genoeg is om Richie naar de eindzege te piloteren, maar onze Tour-ploeg dient er ook niet onder te lijden.”

Geef een reactie