Slechte start breekt bronzen Vanthourenhout op: “Maar gevoel is goed”

zondag 10 januari 2021 om 18:04
Slechte start breekt bronzen Vanthourenhout op: “Maar gevoel is goed”

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout moest op het BK veldrijden genoegen nemen met de bronzen medaille. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal kende een slechte start en reed daarna achter de feiten aan. “Mijn cross was al voorbij na twee minuten. Daarna heb ik alles gegeven voor het podium, maar die derde plaats was het hoogst haalbare”, zegt hij na afloop.

“Ik ben wel redelijk ontgoocheld”, doelt Vanthourenhout op de start. Op het eerste heuveltje kwam hij in de knoop te zitten met een grote groep. Daardoor moest hij zich terugknokken vanuit de achtergrond. “Ik heb niet de koers kunnen rijden die ik wilde rijden. Ik kan er ook niets aan doen en dat hoort er ook bij in de cross.”

Aan een mogelijke overwinning wil hij niet denken. “Dat is als, als”, zegt Vanthourenhout. “Ik had wel een goed gevoel en ik rijd verder een mooie cross, maar het is jammer dat ik het niet kan doen om te winnen. Maar het gevoel is goed en dat belooft voor de komende weken.”

Profiteren
De 27-jarige crosser kijkt uit naar het WK in Oostende. “Heel het seizoen loopt goed en nu moet ik daarvan profiteren. Deze podiumplaats is mooi. Het WK ligt me minder, maar met een goede conditie moet ik iets moois uit het vuur kunnen slepen”, voorspelt hij.

Ook na het WK ziet Vanthourenhout kansen. “Er komen nog veel mooie crossen aan en ik hoop dat ik er een goed seizoenseinde van kan maken. Misschien nog met een overwinning als Wout en Mathieu zich focussen op de weg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone