Sleutelbeenbreuk houdt Shari Bossuyt aan de kant
foto: Cor Vos
vrijdag 26 maart 2021 om 10:44

Sleutelbeenbreuk houdt Shari Bossuyt aan de kant

Shari Bossuyt heeft haar sleutelbeen gebroken bij een val in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Dat heeft de 20-jarige renster laten weten via Instagram. “Ongeluk gisteren tijdens Brugge-De Panne, gebroken sleutelbeen”, is de boodschap kort maar krachtig.

Kelvin Dekker, de sportief directeur van NXTG Racing, zag meteen dat het een ernstige val was. “Iedereen in het peloton wou zich goed positioneren door de wind. Het peloton werd zenuwachtig en Shari viel. Ik wist meteen dat het ernstig was, later kregen we de bevestiging van een sleutelbeenbreuk”, zo klinkt het in gesprek met Sporza.

Bossuyt, die vorig jaar haar neus aan het venster wist te steken met onder meer brons op het BK wegwielrennen, zal een tijdje niet kunnen koersen. Het is nog onduidelijk wanneer ze weer een rugnummer kan opspelden. De jonge Bossuyt was overigens niet de enige renster die ten val kwam.

Zo moest ook Jessica Allen (Team BikeExchange) de wedstrijd verlaten met een gebroken sleutelbeen. Ook Marjolein Van ’t Geloof, Julia Soek, Marta Jaskulska, Elise Chabbey, Sarah Roy en Lisa Klein maakten tijdens de Oxyclean Classic Brugge-De Panne kennis met het asfalt, maar na afloop bleek de schade bij deze vrouwen mee te vallen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.