Sleutelbeenbreuk voor Frederik Frison en Jens Debusschere
foto: Cor Vos
woensdag 30 maart 2022 om 19:03

Sleutelbeenbreuk voor Frederik Frison en Jens Debusschere

Lotto Soudal zal het voorlopig moeten doen zonder Frederik Frison. De 29-jarige coureur heeft in Dwars door Vlaanderen namelijk zijn sleutelbeen gebroken bij een valpartij. Ook Jens Debusschere liep die blessure op bij een crash in Dwars door Vlaanderen.

De crash van Frison gebeurde in aanloop naar de tweede beklimming van de Knokteberg tijdens de WorldTour-klassieker tussen Roeselare en Waregem. Direct voelde het mis voor de meesterhelper van Lotto Soudal, want hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Ronse. Daar werd de sleutelbeenbreuk geconstateerd.

Een flinke streep door de rekening voor Frison, die de komende periode ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn programma had staan. Een pleister op de wonde is wellicht de goede koers die kopman Victor Campenaerts reed in Dwars door Vlaanderen, die hij afsloot met een vierde plaats.

Voor Jens Debusschere is het een unicum. Voor alles een eerste keer, want de 32-jarige Belgische kampioen van 2014 heeft voor het eerst zijn sleutelbeen gebroken. Dat zet direct een streep door het restant van zijn voorjaar in dienst van B&B Hotels-KTM.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.