Slipstream en Drapac beginnen samen opleidingsploeg

zondag 24 april 2016 om 08:22
Slipstream en Drapac beginnen samen opleidingsploeg

Foto: Sirotti

De wielerploegen Cannondale (Slipstream Sports) en Drapac starten samen een opleidingsploeg. Het team moet vanaf volgend seizoen onder een continentale licentie met name in Europa wedstrijden gaan rijden.

Het team legt naast het sportieve aspect ook de nadruk op educatie. Renners moeten een universitaire opleiding volgen en in de winter stages lopen.

“Ik ken genoeg voorbeelden van geweldige personen die zich volledig toeleggen op de wielersport en al het andere negeren. Wanneer het ze niet lukt om prof te worden, hebben ze moeite om een maatschappelijke carrière op te pakken. Wij willen dat voorkomen”, legt Michael Drapac (oprichter van de gelijknamige wielerploeg) uit.

“Michael en ik zijn al jaren vrienden”, vertelt Jonathan Vaughters (teambaas van Cannondale). “We denken over veel zaken hetzelfde. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en een unieke opleidingsploeg te creëren voor renners die hun tijd tussen studie en wielrennen willen verdelen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

SkyField 24 april 2016 om 08:28

Jurgen Timmerman zou de ideale renner zijn voor deze ploeg.

Belkinrabo 24 april 2016 om 08:38

allemachtig je moet wel heel hoogbegaafd zijn voor z’n opleidings ploegje

Verweggistan 24 april 2016 om 09:22

University is niet direct te vertalen als universiteit. Nederlandse HBO's mogen zich in het buitenland ook university noemen.

Tuubke 24 april 2016 om 09:51

Geen plaats voor automonteurs en stratenmakers dus. Dan zullen er toch wel wat talenten buiten de boot gaan vallen. Hopen maar dat die een kans krijgen in ploegen die de studielat minder hoog leggen.

Turtlehead 24 april 2016 om 10:21

Volgende mislukte fusie op komst? Maar een opleidingsploeg klinkt wel goed, gericht op de toekomst. En met scholing daarbij, dat is prima.

DMenchov 24 april 2016 om 11:03

Laat jonge jongens lekker zelf beslissen waar ze voor gaan in het leven… Zal wel een soort tweede diabetesteam worden.

Hakkie2 24 april 2016 om 11:09

@DMenchov: dit is in het voetbal al standaard hoor. Bij bijna alle voetbalopleidingen van BVO’s wordt je tegenwoordig uit het team gezet als je niet presteert op school. Ik vind het alleen maar verstandig, geef de jeugd geen kans om een keus te maken waar ze de rest van hun leven heel veel last en spijt van hebben. Namelijk het verwaarlozen van hun school. De kans dat je prof wordt is niet zo groot, de kans dat je als prof zo veel kunt verdienen dat je na je wielercarriere geen opleiding nodig hebt is bijna te verwaarlozen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.