Slotrit Wielerweek Coppi en Bartali gaat naar Pirazzi, eindzege voor Firsanov
foto: Sirotti
zondag 27 maart 2016 om 16:23

Slotrit Wielerweek Coppi en Bartali gaat naar Pirazzi, eindzege voor Firsanov

Stefano Pirazzi heeft de slotetappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali op zijn naam geschreven. De rasaanvaller van Bardiani-CSF won solo in Pavullo. De eindzege ging naar Sergey Firsanov van Gazprom-Rusvelo, die de eerste Rus is die de Italiaanse rittenkoers op zijn naam schrijft.

Vier man op kop
Grega Bole (Nippo-Vini Fantini), Marco Tizza (D’Amico Bottecchia), Ivan Balykin (GM Europa Ovini) en Oleksandr Polivoda (Kolss BDC) sloegen de handen ineen. Het gat was ruim twee minuten. Het Gazprom-Rusvelo van leider Firsanov mende het peloton en kreeg daarbij hulp van Sky, dat in dienst van Mikel Landa reed.

Pirazzi en Landa leiden favorietengroep
Bole en Tizza bleken de sterksten, maar konden niet voorkomen dat het peloton hen bijhaalde. Landa, Stefano Pirazzi, David Lopez en Rodolfo Torres waren de volgende vier die poogden weg te geraken. De vier pakten veertig seconden. Op de laatste klim van de dag was het Pirazzi die met een versnelling Lopez loste. Landa en Torres verloren het achterwiel van de Italiaanse rasaanvaller niet uit het zicht.

Tutti Pazzi per Pirazzi
Toch wist Pirazzi een gat te slaan in de afdaling. Solo ging de Bardiani-CSF-renner de slotkilometer in, waarna hij zonder veel moeite de overwinning binnensleepte. In de achtergrond verzekerde Firsanov zich van de eindoverwinning.

27-03-2016 Settimana Internazionale Coppi E Bartali; Tappa 04 Pavullo - Pavullo; 2016, Gazprom - Rusvelo; 2016, Unieuro Wilier; 2016, Team Sky; Firsanov, Sergey; Finetto, Mauro; Moscon, Gianni; Pavullo;

Eindpodium Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2016 – foto: Sirotti

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2016 16:47
Edit redactie: Scherp! Aangepast
27 maart 2016 20:31
Landa weer terug, maar duidelijk nog niet op zijn Astana-niveau. RusVelo laat hier misschien zien waarom de Giro ze heeft uitgenodigd, naast de zak met geld.
27 maart 2016 21:53
RusVelo is best wel een leuke ploeg voor dit soort koersjes maar de Giro zal inderdaad een beetje hoog gegrepen zijn denk ik. Goed dat Pirazzi nog eens heeft gewonnen, hopelijk helpt hij om er weer een attractieve Giro van te maken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.