Sloveens kampioenschap gaat door op 21 juni
Tadej Pogačar en Primoz Roglič doen volgens de Sloveense bond mee - foto: Cor Vos
maandag 8 juni 2020 om 18:53

Sloveens kampioenschap gaat door op 21 juni

Deze maand nog zal een nieuwe Sloveens kampioen wielrennen gekroond worden. Op 21 juni wordt in de regio van Cerklje na Gorenjskem de Sloveense titelstrijd, met aankomst bergop, afgewerkt. Of Primoz Roglič meedoet, is nog niet bekend.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens de Sloveense wielerbond KZS staan meerdere nationale toppers aan de start, zoals toptalent Tadej Pogačar en Vuelta-winnaar Primoz Roglič. Navraag van WielerFlits bij Jumbo-Visma leert ons dat de deelname van Roglič aan het kampioenschap nog niet bevestigd is.

Eerste UCI-koers sinds half maart
Het doorgaan van het kampioenschap van Slovenië betekent dat voor het eerst sinds 15 maart (GP de la Patagonia in Chili, red.) weer een officiële UCI-wedstrijd gereden wordt. Naast de titelstrijd voor de mannen, komen ook de elite-vrouwen en de U23-mannen en -vrouwen in actie op 21 juni.

Het 146 kilometer lange parcours bij de elite-mannen bestaat uit zeven lokale rondes, gevolgd door een klim van 5 kilometer aan 8,0% richting Ambrož pod Krvavec. Het tijdritkampioenschap staat een week later op 28 juni op het programma.

Bij de mannen is Domen Novak (Bahrain McLaren) de huidige wegkampioen van het Midden-Europese land. Tadej Pogačar verdedigt eind deze maand zijn tijdrittitel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.