Sluwe Kristen Faulkner laat EF Education-Cannondale weer juichen: “We mogen heel trots zijn”
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2024 om 17:27

Sluwe Kristen Faulkner laat EF Education-Cannondale weer juichen: “We mogen heel trots zijn”

Kristen Faulkner was de verrassende winnares van de vierde etappe van La Vuelta Femenina. De Amerikaanse reed in de slotfase weg van het uitgedunde peloton en hield haar inspanning vol tot de streep. “Ik had echt het goede moment gekozen”, vertelde Faulkner in het flashinterview.

De vierde rit van La Vuelta Femenina werd een heuse waaieretappe. Faulkner legde uit hoe de koers ontplofte. “We reden op een geven moment een dorpje uit, en op die grote wegen daarna brak de koers open. Onze ploegleider had al gezegd dat we in dat dorpje goed moesten positioneren. Het was SD Worx-Protime die het tempo de lucht ingooide.”

Alison Jackson en ik zaten goed in de groep. Daarna was het gewoon zaak om te overleven en in de groep te blijven. De voorsprong zakte even naar 30 seconden, maar daarna groeide die voorgift weer”, ging Faulkner verder. “In de finale had ik al snel het plan gemaakt om een late uitval te doen.”

Op een zestal kilometer van de streep reed er eerst nog een elitegroepje weg, maar zij keken te veel naar elkaar. Faulkner profiteerde optimaal en glipte weg in de afdaling. “Ik had echt het goede moment gekozen. Ik had meteen een gat. Dat ik het kan afmaken, is echt heel mooi. We kwamen met het team naar hier voor een ritzege en na vier dagen hebben we er al twee (Jackson won ook al een rit in Spanje, red.). Daar mogen we heel trots op zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.