Sniper Cycling: “Vertrouwen erop dat Van Aert zich loyaal opstelt”
foto: Sirotti
vrijdag 31 augustus 2018 om 18:45

Sniper Cycling: “Vertrouwen erop dat Van Aert zich loyaal opstelt”

Wout van Aert hoeft niet op medewerking van Sniper Cycling te rekenen als hij niet wil meeverhuizen naar fusieploeg Roompot-Crélan. Hoewel de maat voor de 23-jarige Belg vol is nadat hij de afgelopen maanden veel mis zag gaan bij zijn ploeg, heeft het management van Veranda’s Willems-Crélan er alle vertrouwen in dat hij zijn tot en met 2019 lopende contract gewoon uitdient. Dat meldt NU.nl.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Wij stellen ons loyaal op ten opzichte van lopende overeenkomsten en vertrouwen erop dat onze renners hetzelfde doen”, meldde Sniper Cycling in een statement. “Voor Van Aert, één van de speerpunten binnen het team, is een centrale rol weggelegd in 2019 voordat hij de overstap maakt naar een ploeg met een WorldTour-licentie.”

Van Aert vertelde vandaag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat hij teleurgesteld is over de manier waarop de fusie tussen Roompot-Nederlandse Loterij en Veranda’s Willems-Crélan tot stand is gekomen. Hij beklaagde zich bovendien over de gebrekkige communicatie van de ploeg met de renners en het vertrek van veel vaste waarden in de ploeg. “Bijna iedereen is vertrokken, maar ik kon geen kant op omdat ik onder contract lig. Toch houdt het een keer op, dat moment is nu gekomen.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2018 18:56
Dit wordt oorlog
31 augustus 2018 18:59
Voorspelbare reactie. Dit ( deze oorlog) gaat alleen maar verliezers opleveren.
31 augustus 2018 19:05
Ik krijg het sterke idee dat ze meer via de pers tegen elkaar praten dan in eigen persoon.
31 augustus 2018 19:09
De hele deal is opgesteld rond het idee dat Van Aert binnenboord moet blijven, dus weinig verbazingwekkend dat ze niet mee gaan werken aan een deal waardoor Van Aert naar een eigen gekozen omgeving kan vertrekken.
31 augustus 2018 19:26
Formele reactie die het gebrek aan communicatie alleen maar benadrukt.
31 augustus 2018 19:54
Oh gelukkig. Ik was al geschrokken. Maar het komt dus gewoon goed.
31 augustus 2018 20:16
En de media oorlog tussen die 2 is begonnen En roompot is er de dupe van. Laat ze nou gewoon in gesprek gaan aub, dit gaat nog goed aflopen met wellicht wel andere gevolgen van dien voor de overige renners (sponsoren die eruit stappen ofso)
31 augustus 2018 20:35
Leuke zin " wij stellen ons loyaal op ten opzichte van lopende contracten" oftewel we hebben een contract en we zullen je er aan houden of je het leuk vind of niet.
Als ze echt loyaal zijn aan de contracten kijken ze naar wat de intentie ten tijde van tekenen was met de beloftes van ploeg etc erbij, dan leef je in de geest van het contract en dan vermoed ik dat deze stap niet in de geest van het contract past
31 augustus 2018 21:13
Moest ik Van Aert zijn zou ik contractbreuk plegen en desnoods een schadevergoeding ophoesten (al dan niet via een sponsor).

Het sportieve primeert op het financiële en Wout kan het zich niet permitteren een jaar te verliezen bij een ploeg waarin hij zich niet goed voelt. Hoe sneller hij bij LottoNL-Jumbo zit hoe beter.
31 augustus 2018 21:22
Het is maar wat je loyaal noemt met het niet eerder inlichten van je werknemers dan 5 minuten voor een aankondiging van zoiets belangrijks. Daarnaast noem ik het niet echt loyaal als je de voor je verreweg belangrijkste renner flink gaat snijden in zijn begeleidingsstaf wegens baanbehoud van de ploegleiding van Roompot. Ook de renners om hem heen moeten massaal weg. Ik krijg ook het idee dat het voor die lui van Roompot en Nuyens zelf hun eigen baan belangrijker is dan die van hun renners en overige staf.
  31 augustus 2018 21:40
  Ze hebben ervaren wegrenners als ploegleiders geregeld ipv crosser Albert. Lijkt me een verbetering.
  Daarnaast had van aert zn begeleiding vast moeten leggen als hij altijd aan dezelfde trainer oid vast wilde houden.
31 augustus 2018 22:43
Arrogante reactie. Ze blijven communiceren via de media en de soap gaat vrolijk verder.
1 september 2018 08:57
Sniper Cycling stelt zich juist absoluut niet loyaal op richting haar werkenemers. Ze hebben van Aert nodig om de deal rond te krijgen en zijn verder niet in hem geïnteresseerd. Bij Roompot weten ze natuurlijk ook wel wat van Aert hiervan denkt en toch willen ze deze deal. En dat zegt ook weer genoeg over Roompot... Als ik van Aert was zou ik zo geen meter voor Roompot fietsen.
1 september 2018 09:22
Het lijkt erop dat Van Aert een contract heeft getekend dat na zijn resultaten in 2018 'verkeerd' uitpakt voor hem.
Hij tekent dit contract voor 2 jaar op een moment waarop hij nog zijn debuut in de grote WT klassiekers moet maken. Zijn resultaten in deze klassiekers zijn goed en veelbelovend, met als gevolg dat er interesse vanuit andere ploegen. Je kunt prima redeneren dat dit ten tijde van het tekenen voorzien had kunnen worden.
Het komt op mij over alsof WvA wel de lusten en niet de lasten van een tweejarig contract wil.
Los van de manier van zakendoen van Nuyens overigens, op z'n zachtst gezegd is dat nogal ploerterig.
  1 september 2018 11:26
  Van Aert was neoprof, dan ben je verplicht minimaal 2 jaar te tekenen.
  1 september 2018 11:36
  Van Aert was geen neoprof.
  Maar los daarvan kan het toch niet anders dan dat de verantwoordelijken van veranda's Willems Crelan en die van Roompot uitgebreid gepraat hebben over de bereidheid van Van Aert om voor de fusieploeg te fietsen. Toch pakken ze onmiddellijk uit met de mededeling dat Van Aert de kopman wordt zonder hem te polsen. Ofwel heeft Nuyens zijn gesprekspartners behoorlijke oren aangenaaid.
  Nu spelen de ploeg en wva een spel dat eindigt op een scheiding, met hun steekspel willen ze enkel het geldelijk aspect beïnvloeden.
1 september 2018 10:13
“Wij stellen ons loyaal op ten opzichte van lopende overeenkomsten en vertrouwen erop dat onze renners hetzelfde doen”
Ben benieuwd wat de mening van Cordeel, Bille en Vergaerde hierover is...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.