Solo Sokolov in Ronde van Iran, Doets vijfde
foto: Unipublic
maandag 1 oktober 2018 om 15:00

Solo Sokolov in Ronde van Iran, Doets vijfde

De tweede etappe van de Tour of Iran is gewonnen door Dmitry Sokolov. De Russische coureur, die deze rittenkoers uitkomt voor de nationale selectie, wist de 209 kilometer lange etappe naar Aras Free Zone met overmacht te winnen. Daarmee sloeg hij ook een ongekende dubbelslag, want zijn voorsprong in het algemeen klassement bedraagt nu al meer dan drie minuten.

De etappe kende drie beklimmingen, één van eerste, één van vierde en tot slot één van derde categorie, met de top op 22 kilometer van de streep. Sokolov wist zijn eerste achtervolger Mohammad Rajablou op 1.12 minuut te rijden. De Belg Michiel Stockmann werd kort daarachter derde.

Onze landgenoot Marco Doets van Alecto voerde op drie en een halve minuut een peloton aan. In die groep zaten ook Folkert Oostra, Adne van Engelen en Rick Ottema.

Ottema is in het algemeen klassement nu vierde, op 3.46 van Sokolov. Iraniër Mohammad Ganjkhanlou is de nummer twee van het klassement, met een achterstand van maar liefst 3.32 op de Russische leider. De Ronde van Iran duurt nog tot en met vrijdag.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2018 21:16
Solokov

Om te reageren moet je ingelogd zijn.