Solozege en leiderstrui Calmejane in Ster van Bessèges
foto: Sirotti
Nick Doup vrijdag 3 februari 2017 om 16:42

Solozege en leiderstrui Calmejane in Ster van Bessèges

Lilian Calmejane heeft de derde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De 24-jarige Fransman van Direct Energie was de beste uit een grote kopgroep en kwam solo over de meet. Het levert hem daarnaast de leiderstrui op. Mads Würtz Schmidt werd op zes seconden tweede, voor Mauro Finetto.

De etappe kende een uitgezet parcours dat drie keer afgelegd diende te worden. Op dat parcours lagen twee klimmetjes, die van de Col de Trélis en de Col des Brousses. Na de eerste passage was het peloton al uit elkaar geslagen. In de voorste groep zaten onder meer Tony Gallopin, Pierre Latour, Sylvain Chavanel en Rein Taaramäe mee. Klassementsleider Alexander Kristoff bleef op een halve minuut hangen.

Na vijftig kilometer zakte de moed weg bij Kristoff om vooraan aan te sluiten. De Noor zakte terug in het peloton en zag de kopgroep van 24 man meer dan zeven minuten wegrijden. De best geplaatste renner aan kop was Gallopin, die de etappe begon als nummer vier in het algemeen klassement.

Het gat groeide naar negen minuten, waardoor de winnaar in de kopgroep gezocht moest worden. Dat leverde veel schermutselingen op. Lilian Calmejane en Quentin Pacher sloegen de handen ineen en pakten dertig seconden. Calmejan wist zijn aanvalspartner af te schudden en de rest van de kopgroep achter zich te houden in Bessèges.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2017 16:44
Hatsee! De eerste van het seizoen is binnen. Altijd een lekker gevoel :)
Ik krijg steeds meer het gevoel dat we hier een nieuwe geweldenaar ala Voeckler in het team hebben. En dat kan ik alleen maar toejuichen!
3 februari 2017 16:50
Leuke jonge renner!
3 februari 2017 16:56
@r525
Dat zou zomaar kunnen denk ik ja, met wat die al heeft laten zien goed op weg een echte klasbak te worden!
Straffe zege dit hoor, want Calmejane was in eerste instantie zelfs niet mee met die eerste groep, maakte nog op zijn eentje de sprong naar voren...
3 februari 2017 17:00
Heb niks gezien, maar snap niet dat een paar man van Katusha zich niet hebben laten uitzakken om Kristoff voorin te brengen.
3 februari 2017 17:08
@Brakkel
Würtz, Politt en Hollenstein kunnen allemaal nog hoog eindigen. Die laat je niet zomaar terugzakken lijkt mij. Alleen van Taaramäe snap ik het niet.
3 februari 2017 17:44
Enorm talent die Calmejane. Leuk voor hem en Direct Energie.
3 februari 2017 18:04
Leuke renner inderdaad. Ben benieuwd hoe deze jongen zich gaat ontwikkelen. Ik zie wel een type Wellens in hem.
3 februari 2017 20:31
Mooie naam voor zo'n strijdlustige renner.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.