Solozege Mazzucco in Strade Bianche-etappe Giro U23
foto: IsolaPress
zondag 16 juni 2019 om 15:43

Solozege Mazzucco in Strade Bianche-etappe Giro U23

De derde etappe van de Giro d’Italia voor beloften is gewonnen door Fabio Mazzucco. De jonge Italiaan van Sangemini-Trevigiani-MG.Kvis kwam solo over de streep in de 145 kilometer lange Strade Bianche-etappe en greep ook de leiderstrui. Mazzucco behoorde tot een omvangrijke kopgroep.

Deze heuvelachtige etappe kende een stoffige finale, waarvan twintig van de laatste 45 kilometer over onverharde wegen gingen. Een kopgroep van tien (Nonnez, Vandenabeele, Dalla Valle, Wildauer, Zimmermann, Ardila, Konychev, Casarotto, Conca, Mazzucco) pakte drie minuten op het peloton.

In de finale bleken Georg Zimmermann (Tirol-KTM) en Fabio Mazzucco (Sangemini-Trevigiani-MG.Kvis) de besten van de koplopers. Zij reden op de sterrati die we kennen van Strade Bianche de medevluchters uit de wielen en reden anderhalve minuut van ze weg. Op de top van de laatste ‘onverharde’ klim was dat ook hun voorsprong.

De finale was weinig lastig, maar toch wist de 20-jarige Mazzucco zich te ontdoen van de 21-jarige Zimmermann. De Duitser kreeg namelijk te kampen met materiaalpech op de laatste gravelstrook. Mazzucco kwam vervolgens solo over de finish in Gaiole in Chianti, voor Tirol-ploeggenoten Markus Wildauer en Zimmermann.

Slecht nieuws was er voor Thymen Arensman, de Nederlandse kanshebber op de eindzege. Hij kwam ten val en verloor twintig minuten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.