Sonny Colbrelli mag voorzichtig weer beginnen te fietsen

woensdag 27 april 2022 om 11:17
Sonny Colbrelli mag voorzichtig weer beginnen te fietsen

foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli mag weer vrijetijdsritjes maken en licht fysieke activiteiten ondernemen. Dat meldt zijn ploeg Bahrain-Victorious in een persbericht. De Italiaan kreeg na afloop van de eerste etappe van de Ronde van Catalonië een hartstilstand en heeft inmiddels een onderhuidse defibrillator.

Colbrelli heeft toestemming gekregen om voorzichtig weer te fietsen nadat uit nieuw medisch onderzoek een vooruitgang van zijn cardiovasculaire gezondheid bleek. Dit onderzoek werd gedaan bij de cardiologische kliniek van de Universiteit van Padua. Hier onderging de winnaar van Parijs-Roubaix 2021 eerder ook zijn operatie, waarbij de defibrillator geïmplanteerd werd.

Na die operatie zei Domenico Corrado, professor aan de universiteit van Padua: “In Padua onderging de renner een uitgebreide klinische, genetische en beeldvormende evaluatie om de oorzaak van de hartritmestoornis die leidde tot de hartstilstand te achterhalen en de meest geschikte therapie te bepalen. De beslissing om een levensreddend apparaat te implanteren werd gedeeld door Colbrelli. Het apparaat werkt om het hartritme te corrigeren als dat in extreme gevallen nodig is.”

Bahrain-Victorious meldt in het nieuwe persbericht verder dat het de prioriteit blijft om Colbrelli’s toestand de komende maanden nauw en voortdurend te monitoren. Het doel hiervan is om zijn veiligheid te garanderen en het terug oppakken van de gewone dagelijkse activiteiten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.