Sonny Colbrelli boekt sprintzege in Tour of Oman
foto: Cor Vos
dinsdag 19 februari 2019 om 11:28

Sonny Colbrelli boekt sprintzege in Tour of Oman

Sonny Colbrelli heeft de vierde etappe van de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De Italiaan bezorgde zijn ploeg Bahrain Merida de eerste zege van het seizoen, door na 131 heuvelachtige kilometers de sprint te winnen aan het Oman Convention & Exhibition Center. Greg Van Avermaet werd tweede, voor Clément Venturini.

Een vijftal met Damien Gaudin (Direct Energie), Ian Boswell (Katusha-Alpecin), Nathan Van Hooydonck (CCC), Darwin Atapuma (Cofidis) en Jérémy Leveau (Delko Marseille Provence) vormden de kopgroep van de dag. De twee Fransen wisten niet met hun medevluchters over de drie passages van Al Jabal Street te geraken.

CCC en UAE Emirates reden op kop van het peloton in de achtervolging, maar zij konden niet voorkomen dat vlak voor de oplopende slotkilometer een groepje met sprinters als Giacomo Nizzolo en Bryan Coquard terug kon keren. Boswell, Van Hooydonck en Atapuma boden nog flink tegenstand in de finale, maar het draaide toch uit op een sprint. Daarin toonde Colbrelli zijn snelle benen. Alexey Lutsenko van Astana behoudt de leiderstrui.

foto: Cor Vos

Doordat Colbrelli de zegeteller van Bahrain Merida van de hatelijke nul heeft gebracht, zijn Team Sunweb en AG2R La Mondiale de enige teams die nog op een overwinning wachten deze jaargang.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.