Søren Wærenskjold kroont zich na nagelbijter weer tot Noors kampioen tijdrijden
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 11:53

Søren Wærenskjold kroont zich na nagelbijter weer tot Noors kampioen tijdrijden

In Noorwegen heeft Søren Wærenskjold voor het tweede jaar op rij de nationale tijdrittitel weten te veroveren. De renner van Uno-X Mobility won vorig jaar met een verschil van acht seconden en moest ook nu weer alles op alles zetten om dit keer Tobias Foss achter zich te houden.

De beste hardrijders van Noorwegen kregen donderdag in en rond Bodø een tijdritparcours van 27 kilometer voor de wielen geschoven. Het parcours was zeker niet biljartvlak en dat was ook te zien aan de gemiddelde snelheid van winnaar Wærenskjold. De 24-jarige Noor kwam uit op een gemiddelde van 47,322 kilometer per uur. Zijn eindtijd van 34’14” bleek genoeg voor een nieuwe Noorse titel.

Al was het verschil met de nummer twee in de daguitslag, Tobias Foss, wel zeer klein. De 27-jarige coureur van INEOS Grenadiers – die in 2021 en 2022 al eens Noors kampioen werd tegen de klok en in 2022 wereldkampioen – kwam slechts één seconde tekort voor een derde tijdrittitel.

Wærenskjold kon dus opgelucht ademhalen en voor het tweede jaar op rij de Noorse kampioenstrui aantrekken. Dat de voormalig wereldkampioen tijdrijden bij de beloften andermaal de snelste tijd wist te realiseren, is geen verrassing. Wærenskjold won vorige week nog de openingstijdrit van de Baloise Belgium Tour.

Brons voor Leknessund
Wærenskjold en Foss werden op het podium vergezeld door Andreas Leknessund. De tijdritkampioen van 2019 en 2020 moest bijna een minuut prijsgeven op de winnaar, maar dit bleek wel goed voor een bronzen medaille. Voor Leknessund is het wellicht een kleine opsteker, nadat hij door zijn ploeg Uno-X Mobility niet werd geselecteerd voor de komende Tour de France.

Bij de vrouwen ging Katrine Aalerud er met de Noorse titel vandoor. De 29-jarige renster van Uno-X Mobility bleek een klasse apart en veroverde zo haar derde nationale titel tegen de klok. Mie Bjørndal Ottestad werd op iets meer dan een minuut tweede, brons was er voor Sigrid Ytterhus Haugset.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.