Søren Waerenskjold weet dat Vacek heel dichtbij kwam in eindsprint: “Heb geluk gehad”
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 17:38

Søren Waerenskjold weet dat Vacek heel dichtbij kwam in eindsprint: “Heb geluk gehad”

Søren Waerenskjold heeft na zijn eindzege in de Baloise Belgium Tour erkend dat hij geluk heeft gehad. Mathias Vacek was in de eindsprint namelijk dicht bij een derde plaats en vier bonificatieseconden, waarmee hij in dezelfde tijd als Waerenskjold was komen te staan. Dat gebeurde niet, waardoor de Uno-X-renner mocht juichen. “Ik ben hier heel blij mee”, reageerde hij.

Vooral om de Gouden Kilometer werd hard gestreden. “Ik probeerde de eerste sprint daar te winnen en daarna in het wiel van Vacek te blijven, maar hij was in de eindsprint ook dichtbij. Ik had daar veel geluk dat er nog drie man voor hem eindigden”, reageerde Waerenskjold, die in de tijdrit op de openingsdag zijn belangrijkste slag sloeg in het klassement. “Ik ben heel blij. Deze ploeg is geweldig, want ze hebben hele week goed gedaan.”

“Ik wil ze allemaal bedanken. Ik had niet gewonnen zonder deze ploeggenoten. Ze hebben geweldig gereden”, aldus de jonge Noor, die weet dat de eindzege hem niet cadeau is gekomen. “Het was niet makkelijk. Ik ben wel moe geweest de laatste dagen. Dit geeft zeker vertrouwen, maar ik heb echt alles gegeven en gestreden voor elke seconde. De rest was ook erg sterk, maar je moet je werk blijven doen. Morgen ga ik veel rusten en vanavond neem ik een biertje op Zaventem, haha!”

Uiteindelijk hield Waerenskjold vier seconden over ten opzichte van Lidl-Trek-renner Vacek. Alex Aranburu eindigde op de derde plaats, op zeven seconden van de Noorse eindwinnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.