Sosa na eerste zege voor Team Ineos: “Eindelijk is het raak”

zondag 23 juni 2019 om 08:24
Sosa na eerste zege voor Team Ineos: “Eindelijk is het raak”

foto: Cor Vos

Voor Iván Ramiro Sosa was het een bijzondere dag in La Route d’Occitanie. De 21-jarige Colombiaan bleek namelijk de beste in de koninginnenrit met aankomst in Hospice de France. De klimmer van Team Ineos versloeg niemand minder dan wereldkampioen en leider Alejandro Valverde. “Ik had deze zege echt nodig”, zo vertelde hij na afloop.

De derde etappe van La Route d’Occitanie was bijzonder pittig met de beklimmingen van Hourquette d’Ancizan, de Port de Balès en de slotklim naar Hospice de France. “Het was een lastige slotklim, aangezien ik niet wist wanneer ik precies moest aanvallen. Maar als ik te lang had gewacht, had Alejandro Valverde me kunnen verslaan.”

“Ik denk echter dat ik op het juiste moment ging”, aldus Sosa, die uiteindelijk sneller bleek dan de wereldkampioen. De beloftevolle renner kreeg onderweg hulp van generatie- en ploeggenoot Pavel Sivakov. “Pavel kent de wegen hier zo ontzettend goed, aangezien het voor hem een thuiskoers is. Hij heeft vandaag (gisteren, red.) hard gewerkt.”

Terug naar Colombia 
Voor Sosa is het dus zijn eerste zege voor Team Ineos. De Colombiaan begon zijn debuutseizoen voor de Britse formatie nog uitstekend met een tweede plaats in de zesdaagse rittenkoers Colombia 2.1, maar daarna bleven de resultaten uit. “Ik had deze overwinning echt nodig, eindelijk is het raak”, is Sosa van mening.

“Dit is een heel belangrijk moment. Het idee is om op deze manier door te gaan. Na deze koers keer ik terug naar Colombia, waar ik me zal voorbereiden op de tweede helft van het seizoen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.