Sosa na nieuwe eindzege in Burgos: “Dit is echt een geweldig resultaat”

zondag 18 augustus 2019 om 09:49
Sosa na nieuwe eindzege in Burgos: “Dit is echt een geweldig resultaat”

foto: Cor Vos

Iván Ramiro Sosa won gisteren voor de tweede achtereenvolgende keer de Ronde van Burgos. De Colombiaanse klimmer van Team Ineos liet op de Picon Blanco en Lagunas de Neila zien de beste klimmer te zijn. “En toch zat ik aan mijn limiet, maar de ploeg wist me echt te steunen”, zo vertelt een dolblije Sosa in een perscommuniqué.

De 21-jarige klimgeit uit Pasca hoefde in de slotetappe met aankomst op de gevreesde Lagunas de Neila alleen maar te volgen, aangezien hij al een mooie voorsprong had op zijn concurrenten. Sosa wist in de laatste kilometer echter de puntjes op de i te zetten, door de ontsnapte Rui Costa bij te halen en naar zijn tweede ritzege te fladderen.

Voor Sosa is het alweer zijn tweede overwinning op Lagunas de Neila, aangezien hij vorig jaar ook de beste was op deze klim. “Ik reed echter wel een beetje op de limiet”, zo vertelt eindwinnaar Sosa. “Ik probeerde daarom aan te vallen en naar Rui Costa te rijden, die een sterke indruk maakte. Ik wist vervolgens nog een keer te versnellen.”

“Ik ben heel erg blij met mijn eindzege. Dit is echt een geweldig resultaat. Ik ben ook heel erg blij voor de ploeg. Ik kreeg echt het geloof van het team. Ze reden echt volle bak in de laatste kilometers. Dat was fantastisch”, aldus Sosa, die eerder al tweede werd in de Tour Colombia 2.1 en de Route d’Occitanie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.