Sosa: “Van wie kan ik beter leren dan van zulke goede renners?”

vrijdag 11 januari 2019 om 16:10

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Voor Iván Ramiro Sosa zijn de eerste weken bij Team Sky goed bevallen. De 21-jarige Colombiaan kwam na een veelbesproken transfer over van Androni Giocattoli-Sidermec, waar hij twee seizoenen onder contract stond. Vorige maand werd zijn komst bevestigd naar de ploeg, waar zijn landgenoten Egan Bernal en Sebastián Henao hem al op sleeptouw namen.


“Dit is een ploeg waar ik veel kan leren”, reageert Sosa in een perscommuniqué van Team Sky. “Het niveau is er hoog, ik ben ervan overtuigd dat dit de beste renners ter wereld zijn. Van wie kan ik beter leren dan van deze goede renners? Het is cool voor een jonge renner als ik om van hen te leren, het zijn échte winnaars. Kortom, het is geweldig.”

“Mijn doel in mijn eerste seizoen bij Team Sky is om de dingen goed te doen, goed te trainen en als ik een grote ronde mag rijden, is dat een nog grotere motivatie. Ik weet dat ik de conditie heb om mee te doen aan de belangrijkste wedstrijden, dus dat is voor mij een grote drijfveer om elke dag hard te trainen en de dromen waar te maken die ik al zó lang koester.”

‘Egan Bernal dankbaar’
Sosa keek al uit naar de samenwerking met Egan Bernal, een goede vriend van hem. “Egan helpt me veel. Ik ben hem dankbaar, want het is moeilijk naar een ploeg te gaan waar je niemand kent. Gelukkig zijn hij en Sebastián er. Ze zeiden dat als ik kalm bleef, het allemaal wel goed kwam. Het team is geweldig. Het zijn aardige mensen, dus dat is mooi en helpt me om te aarden.”

Momenteel bereidt hij zich in zijn thuisland voor op de Tour Colombia, waar hij 12 februari zijn seizoensdebuut maakt aan de zijde van zijn landgenoten Bernal en Henao en viervoudig Tourwinnaar Chris Froome.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.