Sosa wint tweede achtereenvolgende Ronde van Burgos
Iván Ramiro Sosa - foto: Cor Vos
zaterdag 17 augustus 2019 om 16:55

Sosa wint tweede achtereenvolgende Ronde van Burgos

Iván Ramiro Sosa heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de Vuelta a Burgos op zijn palmares mogen bijschrijven. De talentvolle Colombiaan van Team Ineos, die eerder deze week de macht greep op de Picon Blanco, zette zijn eindzege in de verf met een tweede etappeoverwinning. Op de Lagunas de Neila, waar de ronde finishte, was hij met afstand de sterkste.

Vorig jaar won Sosa de etappekoers namens Androni Giocattoli-Sidermec. Het was een van de adelbrieven die hij voor kon leggen aan Dave Brailsford, baas van de ploeg die we toen nog kenden als Team Sky. Na een serieuze transfersoap waarin hij eerst een akkoord met Trek-Segafredo zou hebben maakte Sosa uiteindelijk de overstap naar de Britse miljoenenploeg. En niet zonder succes.

In juni won Sosa een rit in de Route d’Occitanie, maar de jonge Colombiaan moest destijds de eindwinst nog laten aan wereldkampioen Alejandro Valverde. In de voorbereidingskoers op de Vuelta a España bleek echter niemand opgewassen tegen de 21-jarige klimgeit uit Pasca.

Toen een omvangrijke kopgroep bij de kraag was gevat kwamen er diverse versnellingen op de ruim elf kilometer lange slotklim. Giro-winnaar Richard Carapaz was bedrijvig, maar het was ex-wereldkampioen Rui Costa die op de pittige slotklim even op weg leek naar zijn eerste zege sinds lange tijd. Sosa zette de Portugees van UAE Emirates in de laatste meters van de etappe echter op zijn plaats. De Colombiaan ging erop en erover en op bijna 1900 meter boven zeeniveau tekende hij voor zijn derde en vierde seizoenszege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.