Soudal Quick-Step en BORA-hansgrohe halen talenten naar de WorldTour
Gelders - foto: Cor Vos
vrijdag 11 augustus 2023 om 14:13

Soudal Quick-Step en BORA-hansgrohe halen talenten naar de WorldTour

Soudal Quick-Step en BORA-hansgrohe hebben aangekondigd dat een aantal van hun renners in 2024 de overstap zullen maken naar de WorldTour. Bij de Belgische ploeg gaat het om William Junior Lecerf, Gil Gelders en Warre Vangheluwe, bij de Duitse ploeg zijn Emil Herzog en Alexander Hajek de gelukkigen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Patrick Lefevere, de manager van Soudal Quick-Step, geeft een woordje uitleg bij de ’transfers’: “Gil, William en Warre zijn prof geworden na een succesvolle periode bij het Soudal Quick-Step Devo Team en dat spreekt boekdelen over het uitstekende werk dat er daar gedaan wordt. Alle drie hebben ze opmerkelijke resultaten neergezet dit jaar en ze hebben allemaal het potentieel om te groeien, dus we kunnen niet wachten om ze vanaf volgend seizoen in actie te zien.”

De resultaten waar Lefevere het over heeft zijn onder meer een etappe in de Giro Next Gen (van Gelders), overwinningen in Gullegem Koerse en de Hel van Voerendaal (van Vangeheluwe) en een top-10 plaats in het eindklassement van de Giro Next Gen (van Lecerf).

Herzog, de wereldkampioen bij de junioren van 2022, maakt de overstap van Hagens Berman Axeon naar BORA-hansgrohe. Herzog is geboren in 2004 en nog steeds maar 18 jaar oud. Hajek daarentegen is van het jaar 2003. De Oostenrijker komt over van Tirol KTM.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.