Soudal Quick-Step met ‘veel vertrouwen’ naar Waalse Pijl: “We geloven in onze kansen”
Mauri Vansevenant op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 15 april 2024 om 15:54

Soudal Quick-Step met ‘veel vertrouwen’ naar Waalse Pijl: “We geloven in onze kansen”

Soudal Quick-Step heeft zijn zeven renners op papier voor de Waalse Pijl. De Belgische formatie rekent woensdag vooral op Ilan van Wilder en Mauri Vansevenant. Die laatste werd zondag nog knap vierde in de Amstel Gold Race.

De sterke prestatie van Vansevenant in de Limburgse klassieker was een flinke opsteker voor Soudal Quick-Step. De Belgische ploeg is namelijk niet bezig aan zijn beste klassieke voorjaar. Tim Merlier schonk de ploeg nog wel overwinningen in Nokere Koerse en de Scheldeprijs, maar Julian Alpahilippe, Kasper Asgreen en Yves Lampaert reden – om verschillende redenen – onder hun niveau.

Het was eigenlijk aan Remco Evenepoel om de meubelen te redden in de heuvelklassiekers, maar de Belg brak bij de horrorcrash in de Ronde van het Baskenland zijn sleutelbeen en schouderblad. En dus moet Soudal Quick-Step het in de resterende klassiekers doen zonder uitgesproken kopman, maar Vansevenant liet in de Amstel Gold Race zien dat er nog altijd veel mogelijk is voor ‘The Wolfpack’.

“We weten dat we niet de favoriet zijn voor de Waalse Pijl, maar we hebben een sterke ploeg en we zijn heel gemotiveerd”, blikt ploegleider Klaas Lodewyck in een perscommuniqué vooruit. “We starten met veel vertrouwen na een sterk optreden in de Amstel. We zullen zien hoe de wedstrijd zal verlopen, maar we geloven in onze kansen op een goed resultaat.”

Vansevenant en Van Wilder – die eigenlijk niet was voorzien voor de midweekse klassieker – krijgen woensdag het gezelschap van mede-Belgen Pieter Serry en Louis Vervaeke, de Fransman Antoine Huby, Brit James Knox en de Nederlander Pepijn Reinderink.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.