Soudal Quick-Step pakt door: ploeg bereikt akkoord met Dries Van Gestel
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 25 juni 2024 om 17:49

Soudal Quick-Step pakt door: ploeg bereikt akkoord met Dries Van Gestel

Dries Van Gestel zal volgend jaar uitkomen voor Soudal Quick-Step. Dat meldde HLN als eerste, maar bevestigen bronnen ook aan WielerFlits. De 29-jarige renner koerst sinds 2020 voor TotalEnergies. Van Gestel is – na Valentin Paret-Peintre en Pascal Eenkhoorn – de derde inkomende transfer van Soudal Quick-Step voor 2025.

Van Gestel zelf ontkent dat hij al heeft getekend bij de ploeg van manager Patrick Lefevere, maar dat mag ook officieel pas vanaf 1 augustus. Pas dan gaat de transfermarkt in het wielrennen namelijk open. Verschillende bronnen bevestigen dat de Belg al een akkoord heeft bereikt met Soudal Quick-Step over een verbintenis voor de komende twee seizoenen.

De klassieke renner begon zijn profavontuur in 2016 in dienst van Topsport Vlaanderen-Baloise. Na vier seizoenen besloot hij andere oorden op te zoeken en tekende Van Gestel een contract bij de Franse formatie TotalEnergies. Onder de vleugels van Jean-René Bernaudeau reed Van Gestel de voorbije seizoenen naar meerdere korte klasseringen in het eendaagse werk.

Hij beleefde zijn doorbraak in 2022, met winst in de Ronde van Drenthe en een derde plaats in Gent-Wevelgem. Ook reed hij dat jaar naar toptienklasseringen in onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne (6e), Le Samyn (7e), het Circuit Franco-Belge (2e) en Parijs-Tours (6e). In de jongste twee edities van Parijs-Roubaix was Van Gestel een vaste klant in de top-20.

Kwaliteitsinjectie 
Soudal Quick-Step, de toekomstige ploeg van Dries Van Gestel, is druk bezig om zich te versterken met het oog op 2025. Eerder deze maand kon u op deze site lezen dat Pascal Eenkhoorn de overstap maakt van Lotto Dstny naar Soudal Quick-Step. De formatie kijkt niet alleen naar versterkingen op klassiek gebied, aangezien er met Valentin Paret-Peintre ook een jonge en beloftevolle klimmer op weg is naar The Wolfpack.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.