Soudal Quick-Step rekent op Asgreen en Alaphilippe in Ronde van Vlaanderen: “Starten met veel vertrouwen”
Julian Alaphilippe - foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 14:34

Soudal Quick-Step rekent op Asgreen en Alaphilippe in Ronde van Vlaanderen: “Starten met veel vertrouwen”

Soudal Quick-Step heeft de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Vlaanderen. Julian Alaphilippe en oud-winnaar Kasper Asgreen zijn binnen The Wolfpack als kopmannen aangewezen. Ook sprinter Tim Merlier maakt zijn opwachting.

Merlier is de enige renner van Soudal Quick-Step die dit jaar al wist te scoren op Vlaamse bodem. Hij won een dikke twee weken geleden Danilith Nokere Koerse met een machtige sprint. Het was zijn zesde overwinning van het seizoen, nadat hij in totaal ook al vijf ritten won in de AlUla Tour en UAE Tour.

Alaphilippe en Asgreen
Alaphilippe en Asgreen zijn dit seizoen nog niet in de buurt van een zege geweest. Terwijl de Fransman nog wel zesde werd in de Tour Down Under en als negende eindigde in Milaan-San Remo, heeft de Deen zelfs nog geen top-tienklassering genoteerd in 2024. Wel is Asgreen een van de vier oud-winnaars aan het vertrek, naast Alexander Kristoff, Alberto Bettiol en Mathieu van der Poel. Hij won de Hoogmis in 2021.

Naast Merlier, Alaphilippe en Asgreen, starten voor Soudal Quick-Step ook nog Yves Lampaert, Gianni Moscon, Casper Pedersen en Bert Van Lerberghe.

Vertrouwen
“De Ronde is een wedstrijd die nooit liegt”, aldus ploegleider Tom Steels. “Het is een koers waar alleen de sterkste renners zegevieren. We hebben een goed team voor zondag, met een oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen, en starten met veel vertrouwen. Het klopt dat we de voorbije koersen wat geleden hebben, maar het kan snel omslaan en we hopen op een sterke wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.