Soudal Quick-Step start bij afwezigheid Remco Evenepoel zonder favoriet in Amstel Gold Race
donderdag 11 april 2024 om 19:04

Soudal Quick-Step start bij afwezigheid Remco Evenepoel zonder favoriet in Amstel Gold Race

Het was de bedoeling dat Remco Evenepoel dit jaar zijn debuut zou maken in de Amstel Gold Race, maar zijn zware val in de Ronde van het Baskenland heeft daar anders over beslist. Soudal Quick-Step trekt bij afwezigheid van zijn grote ster zonder uitgesproken kopman naar de klassieker in Zuid-Limburg. Het zal wellicht hopen op een uitschieter van Mauri Vansevenant of de jonge William Junior Lecerf.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vansevenant kende door knieproblemen een moeizaam 2023, maar begon het huidige seizoen goed met een zevende plaats in de Tour of Oman. De Amstel Gold Race reed hij één keer eerder, in 2022. Hij werd toen 67e. Junior William Lecerf is bezig aan zijn eerste seizoen als prof, maar viel al wel op. Zo werd het lichtgewicht tweede in de AlUla Tour en won hij een rit in de Tour du Rwanda.

Naast Vansevenant en Lecerf, beschikt Soudal Quick-Step ook nog over Antoine Huby, Pepijn Reinderink, Gil Gelders, Jordi Warlop en Louis Vervaeke. Laatstgenoemde sprintte in de eerste rit-in-lijn van de Ronde van het Baskenland naar een derde plaats na een lastige finale.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.