Brabantse Pijl: Jordi Warlop vervangt Mauro Schmid in selectie Soudal Quick-Step
Mauro Schmid - foto: Cor Vos
dinsdag 11 april 2023 om 13:17

Brabantse Pijl: Jordi Warlop vervangt Mauro Schmid in selectie Soudal Quick-Step

Update Na een teleurstellende kasseiencampagne is Soudal Quick-Step er veel aan gelegen om wel te scoren in de aankomende heuvelklassiekers. De ploeg rekent woensdag in de Brabantse Pijl onder meer op Andrea Bagioli en Rémi Cavagna. Mauro Schmid zat in de oorspronkelijke selectie, maar is uiteindelijk van de startlijst gehaald.

De Belgische formatie deed vorig jaar met Remco Evenepoel nog een gooi naar de zege in de Brabantse Pijl, maar trekt nu met enkele schaduwfavorieten naar de midweekse klassieker. Andrea Bagioli is – op papier althans – de kopman namens Soudal Quick-Step. De Italiaan reed vorige week de Ronde van het Baskenland, waar hij een aantal een aantal ereplaatsen verzamelde.

Bagioli wist op Baskische wegen drie keer naar een top 10-notering te fietsen, met een tweede plaats in de vijfde etappe als sportieve uitschieter. Ook de Franse hardrijder Rémi Cavagna liet zich meerdere keren opmerken in de Ronde van het Baskenland.

Dries Devenyns, Jannik Steimle, Martin Svrček en Stan Van Tricht vervolledigen de selectie. “De Brabantse Pijl is geen eenvoudige koers. Er zijn een paar korte klimmetjes en kasseistroken, wat vaak zorgt voor een chaotisch koersverloop. Het is zaak om attent te koersen. We hebben een sterke ploeg met een mix van ervaren renners en jeugdig talent. We zijn klaar om onze troeven uit te spelen”, laat ploegleider Tom Steels weten in een persbericht.

Update 11 april (13.17 uur)

Mauro Schmid zat in de oorspronkelijke selectie van Soudal Quick-Step, maar zal woensdag toch niet aan de start staan van de Brabantse Pijl. Het is niet bekend waarom hij van de deelnemerslijst is geschrapt. In de Ronde van het Baskenland werd de Zwitser nog een keer tweede, derde, vijfde en zevende in een etappe en eindigde als elfde in het eindklassement.

In plaats van Schmid zal Jordi Warlop – officieel uitkomend voor het opleidingsteam – de Brabantse Pijl betwisten voor Soudal Quick-Step.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.