‘Soudal wordt vanaf 2023 nieuwe hoofdsponsor ploeg-Lefevere’

dinsdag 6 juli 2021 om 13:19
‘Soudal wordt vanaf 2023 nieuwe hoofdsponsor ploeg-Lefevere’

foto: Cor Vos

Wielersponsor Soudal ruilt in 2023 Lotto Soudal in voor de ploeg van Patrick Lefevere, weten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad te melden. Het team zal dan officieel Soudal-Quick.Step heten. Teammanager Lefevere moest na het afhaken van Deceuninck op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Wielerploeg Lotto Soudal maakte eerder vandaag in een perscommuniqué bekend dat Soudal zich eind 2022 na acht jaar zal terugtrekken als co-sponsor van de ploeg. Soudal verdwijnt echter niet uit het profpeloton. Integendeel, het Belgische bedrijf in silliconen, PU-schuim en lijmen maakt eind 2022 namelijk de gevoelige overstap naar de ploeg van Patrick Lefevere.

Omdat Soudal pas over anderhalf jaar de nieuwe hoofdsponsor wordt, moet Lefevere 2022 op een alternatieve manier zien te overbruggen. “Ik maak maandag op de tweede rustdag in Andorra de naam van de nieuwe hoofdsponsor voor 2022 bekend. Dat zal niet Soudal zijn”, citeert Het Nieuwsblad de ploegbaas. Volgens de krant reikt Quick.Step de helpende hand.

Quick.Step zou volgend jaar als voornaamste geldschieter opereren en garant staan voor het budget voor het seizoen 2022, dat ze normaal van 2022 tot 2025 in de ploeg zouden investeren. Quick.Step krijgt in ruil de gratis naamsponsoring van 2023 tot 2025. Eerder maakte de succesformatie al bekend dat kledijsponsor Vermarc vervangen wordt door het Italiaanse Castelli én dat Napoleon Games zijn inbreng zal verhogen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.