Spaans talent Rodriguez (18) slaat beloftencategorie over en tekent bij Ineos

woensdag 20 november 2019 om 12:26
Spaans talent Rodriguez (18) slaat beloftencategorie over en tekent bij Ineos

Team Ineos - foto: Cor Vos

Team Ineos heeft Carlos Rodriguez aangetrokken. De nog maar 18-jarige Spanjaard slaat de beloftencategorie over en maakt direct de overstap van de junioren naar de profs.

Rodriguez kwam afgelopen seizoen uit voor Kometa, de opleidingsploeg van Alberto Contador. Hij won afgelopen jaar in eigen land de Gipuzkoa Klasika en in Frankrijk de rittenkoers Tour de Gironde. Ook won hij voor het tweede jaar op rij de Spaanse tijdrittitel bij de junioren. Daarnaast vertegenwoordigde hij zijn land op het WK in Yorkshire, waar hij niet verder kwam dan een 34e plek in de tijdrit en een 24e plaats in de wegwedstrijd.

Rodriguez tekent voor vier seizoenen. “Ik zie mijzelf als een all-rounder”, zegt hij op de site van zijn nieuwe ploeg. “Mijn kracht is dat ik op verschillende vlakken uit de voeten kan. Maar ik houd van beklimmingen en zware wedstrijden”, legt hij uit.

Klimmer
Hij is zich ervan bewust dat zijn overstap ongebruikelijk is. “Dit is een grote stap voorwaarts. De trainingen zullen zwaarder zijn en de wedstrijden veel sneller. Maar ik denk dat wanneer ik hard werk, ik stapje voor stapje vooruit kan gaan en mijzelf aan kan passen aan de WorldTour. Dat is mijn doel voor de komende seizoenen. Ik bevind mij op de beste plek om dat te doen.”

De ploeg heeft vertrouwen in de nieuwe aanwinst. “Carlos heeft een paar hele mooie resultaten behaald in Spaanse wedstrijden. In de afgelopen twee, drie jaar was hij een van de betere, misschien wel de beste renner van zijn leeftijd”, legt coach Xabier Artetxe uit. “Hij begint vanaf nul. Ik denk dat hij een heel goede klimmer kan worden. Hij is een groot talent, een slimme kerel die een universitaire opleiding tot ingenieur volgt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.