Spaanse bond zet Contador voor één jaar aan de kant
woensdag 26 januari 2011 om 23:11

Spaanse bond zet Contador voor één jaar aan de kant

De Spaanse wielerbond (RFEC) heeft Alberto Contador voor één jaar geschorst. Dat meldt althans de Spaanse krant El Pais. Hij moet zoals verwacht ook zijn Tourzege inleveren, wat wil zeggen dat Andy Schleck zich (voorlopig) de winnaar van de Tour de France mag noemen.

De schorsing loopt af op 24 augustus 2011, exact één jaar na het ingaan van zijn voorlopige schorsing. Er kan de komende tien dagen beroep tegen het verdict aangetekend worden, zowel door Contador zelf als door de andere belanghebbende instanties.

Als er op 9 februari nog door niemand beroep is aangetekend, dan is de schorsing definitief. Contador werd tijdens de voorbije Tour betrapt op het gebruik van clenbuterol, waarvan er 50 picogram werd teruggevonden in zijn bloed.

Update 23.11u
Contador heeft het nieuws vanavond zelf bevestigd. “Ik heb van de RFEC een voorstel tot een schorsing van één jaar gekregen”, zegt hij in een persbericht. “Om meer informatie te geven, zal ik op vrijdag 28 januari om 16u samen met Bjarne Riis een persconferentie beleggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.