Speaker Niko De Muyter wordt ‘clubondersteuner’ binnen Cycling Vlaanderen

Speaker Niko De Muyter wordt ‘clubondersteuner’ binnen Cycling Vlaanderen

© Cor Vos

zaterdag 16 januari 2021 om 12:47

Wielerfederatie Cycling Vlaanderen heeft een nieuwe functie gecreëerd. Die van ‘clubondersteuner’. Niko De Muyter, binnen het wielerwereldje gekend als speaker op alle Vlaamse wedstrijden die er toe doen, zal de functie vanaf 1 maart invullen.

“De clubondersteuner gaat, in overleg met de provinciale afdelingen, clubs op administratief, organisatorisch en sporttechnisch vlak ondersteunen door ze de met raad en daad bij te staan”, meldt de Vlaamse federatie. “De meer dan 1.200 clubs aangesloten bij Cycling Vlaanderen vinden zo een direct aanspreekpunt bij problemen.”

Frank Glorieux, CEO van Cycling Vlaanderen, verduidelijkt de problematiek: “We merkten de afgelopen jaren dat clubs met heel wat struikelblokken te maken krijgen, en dit op alle niveaus. Een organiserende club die geen toelating meer krijgt om een wedstrijd te organiseren, een recreatieve club die haar weg niet meer vindt door bepaalde online procedures, een jeugdclub die niet onmiddellijk weet hoe te starten met een meisjeswerking: allemaal vragen die meermaals aan bod kwamen.”

Clubs ondersteunen en motiveren
“Met de creatie van deze functie willen we onze vrijwilligers en medewerkers, die nog steeds de draaischijven van de federatie zijn, maximaal ondersteunen en motiveren. ‘Cycling Vlaanderen als facilitator’, een beleidsdoel waar we hard aan zullen werken in de komende vier jaar.”

Niko De Muyter is al speaker sinds z’n 14de en heeft zo al een paar decennia een nauwe band met vele clubs en renners. “Ik heb de vele clubs goed leren kennen. Zowel de club die organiseren als die met renners. Hopelijk kan ik op constructieve wijze samenwerken met hen om de toekomst van de wielersport in Vlaanderen te verzekeren”, klinkt het.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair