Spekenbrink: “Geen Tour voor Oomen, Kelderman gaat het halen”

woensdag 29 mei 2019 om 11:17
Spekenbrink: “Geen Tour voor Oomen, Kelderman gaat het halen”

foto: Cor Vos

Het is nog niet het jaar van Team Sunweb. De WorldTour-ploeg zag dit seizoen meerdere kopmannen uitvallen met blessures. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. “Wilco Kelderman gaat de Tour namelijk halen”, zo vertelt teammanager Iwan Spekenbrink aan het AD. “Maar het is uitgesloten dat Sam Oomen naar de Tour gaat.”

Oomen kwam in de veertiende etappe van de Giro d’Italia zwaar ten val in een afdaling. De 23-jarige klimmer zal een tijd uit de roulatie zijn, aangezien hij zijn heup heeft gebroken. “Over Sam moeten we het dan ook niet hebben”, aldus Spekenbrink. “Het is uitgesloten dat hij naar de Tour gaat.”

Kelderman zal daarentegen wel aan de start staan in Brussel. De 28-jarige ronderenner is op tijd hersteld van zijn blessures. “Het plan is om met Wilco naar de Tour te gaan. Hij zit in de lijn er naartoe. Wilco gaat het halen”, zo stelt Spekenbrink. Kelderman zal in de Tour kopman Tom Dumoulin moeten bijstaan.

Wel of geen Tour voor Dumoulin? 
Maar hoe gaat het eigenlijk met Dumoulin, na zijn opgave in de Giro? “Hij is natuurlijk super teleurgesteld. Je leeft als een monnik naar zo’n ronde toe. We moeten kijken wanneer Tom weer belastbaar is. Vanaf dat moment is het weer mogelijk om kwaliteitstrainingen af te werken.”

De verwachting is dat Dumoulin aan de start zal staan van de Tour, maar Spekenbrink houdt nog een slag om de arm. “Pas als Tom weer belastbaar is, kunnen we plannen en prognoses maken.” Eerder werd bekend dat Dumoulin en Kelderman op 30 juni zullen meedoen aan het Nederlands kampioenschap wielrennen in Ede.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.