Spekenbrink: “Tom heeft in de Giro meer kans dan in de Tour”

maandag 17 december 2018 om 08:37
Spekenbrink: “Tom heeft in de Giro meer kans dan in de Tour”

Zondag kwam Tom Dumoulin met het nieuws dat hij volgend seizoen alles op de Giro d’Italia zet. Volgens teammanager Iwan Spekenbrink een keuze op basis van winstkansen. “Deze Giro is een te mooie kans om te laten liggen”, aldus Spekenbrink tegenover Langs de Lijn.

Vanwege de vele tijdritkilometers in de Giro en het beperkte aantal hiervan in de Tour was vooral een doorslaggevende factor. “Waar kunnen we tijd winnen en waar gaan we verliezen?”, was de vraag die ze zich bij Sunweb stelden. “Daarbij kwamen we tot de conclusie dat Tom meer kans heeft in de Giro dan in de Tour.”

Qua prestige staat voor velen de Tour de France nog bovenaan, maar Spekenbrink merkt dat hier enige verandering in ontstaat. “Gelukkig zie je nu een evolutie in de sport. Renners kijken waar ze de meeste kans hebben om te winnen”, constateert de teammanager. “Deze Giro is voor Dumoulin een te mooie kans om te laten liggen.”

Dan staat er na de Giro ook nog de Tour op het programma. “We kunnen niet voorspellen hoe Tom uit de Giro gaat komen”, houdt Spekenbrink een slag om de arm. “Na drie heftige weken maken we balans op en kijken we of het zinvol is om te starten in Frankrijk.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.