Spekenbrink: “Wij willen de beste sprinterstrein ter wereld”
maandag 7 november 2011 om 18:09

Spekenbrink: “Wij willen de beste sprinterstrein ter wereld”

foto: Sirotti

Skil-Shimano wil de komende jaren de beste sprinterstrein van het peloton formeren. Dat vertelde teammanager Iwan Spekenbrink tegen het Duitse Radsport News. De Nederlandse formatie begint volgend jaar het seizoen onder de nieuwe naam Project 1t4i en heeft met de twee Duitsers Marcel Kittel en John Degenkolb twee grote spurttalenten in huis.

De ploeg won in 2011 maar liefst dertig wedstrijden. Spekenbrink stelt zich niet tot doel dit te evenaren. “Ik weet niet of je dat vooraf kunt stellen. We willen ons in ieder geval laten zien in grote wedstrijden, zoals de Tour de France.”

De Nederlandse formatie hoopt vooral te scoren in massasprints. “Wij willen een eersteklas sprinterstrein bouwen om te kunnen concurreren met Cavendish. Ik denk dat we met Tom Veelers, Roy Curvers, Koen de Kort en Roger Kluge daarvoor de juiste renners in huis hebben. HTC-Highroad is daarbij ons voorbeeld. Het doel is om de beste sprinterstrein ter wereld te hebben.”

De ploeg heeft overigens de hoop dat het in 2012 uitkomt in de WorldTour nog niet opgegeven. “Geox heeft geen sponsor meer en de ploeg heeft geen bankgarantie kunnen overleggen. Maar zelfs wanneer we in 2012 in de tweede divisie uit moeten komen kunnen wij daarmee leven. Maar in 2013 willen we naar de WorldTour,” aldus Spekenbrink.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.