Sponsor Cofidis verbindt zich tot en met 2028 aan wielerploeg ondanks teleurstellende seizoenstart
foto: Team Cofidis
vrijdag 19 april 2024 om 10:50

Sponsor Cofidis verbindt zich tot en met 2028 aan wielerploeg ondanks teleurstellende seizoenstart

Het bedrijf Cofidis heeft het hoofdsponsorschap van de gelijknamige Franse wielerploeg verlengd tot en met 2028. De ploeg verkeert momenteel in zwaar weer op de UCI-ranking, maar de verstrekker van verzekeringen en kredieten houdt vertrouwen. Vrijdag maakte de ploeg bekend dat de middelen verstevigd worden met een duidelijk doel: dichterbij de top-10 van de WorldTour-ranking geraken.

Momenteel staat de ploeg van Cédric Vasseur op nog nul zeges in het jaar 2024. Een bittere pil, aangezien de ploeg in de UCI-ranking strijdt in de gevarenzone om die felbegeerde WorldTour-plaatsen. Met een zeventiende plek staat de ploeg op dit moment nog veilig, maar een fijne plek om te staan is het allerminst.

De hoofdsponsor zorgt in ieder geval voor moraal binnen de ploeg door hun verbintenis te verlengen tot en met 2028. Cofidis is al sinds 1997 actief in het wielerpeloton en blijft dus ook ten minste tot en met 2028 aanwezig. Daarbij verhoogt het bedrijf het sponsorbudget om de doelstelling van de top-10 in het vizier te kunnen houden. Ook heeft de sponsor een doelstelling voor het vrouwenteam. Daarbij heeft het de ambitie om met de vrouwenploeg toe te treden tot de WorldTour.

Cédric Vasseur: “Kunnen met rust en stabiliteit naar de toekomst kijken”
“Ik wil het management van Cofidis hartelijk bedanken”, vangt Vasseur aan in het persbericht van de ploeg. “Dit is fantastisch nieuws voor ons, een grote blijk van vertrouwen dat de voortdurende professionaliteit van de renners en de stafleden eert. Dit nieuwe bewijs van vertrouwen stelt ons in staat om met rust en stabiliteit naar de toekomst te kijken. Deze start van het seizoen heeft niet aan onze verwachtingen voldaan, maar ik ben ervan overtuigd dat, net als deze uitbreiding, het goede nieuws en de successen snel zullen terugkeren. Zichtbaarheid hebben tot 2028 is een kans om op de lange termijn verder te bouwen, renners te behouden en ons team te versterken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.