Sport Vlaanderen-Baloise niet in Tour of Antalya vanwege positieve coronatests
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 8 februari 2022 om 08:58

Sport Vlaanderen-Baloise niet in Tour of Antalya vanwege positieve coronatests

Sport Vlaanderen-Baloise zal aankomende donderdag toch niet aan de start verschijnen van de Tour of Antalya. Twee dagen voor het begin van de Turkse wielerronde hebben twee mensen uit de omkadering van de ploeg een positieve coronatest afgelegd.

De ploegleiding van Sport Vlaanderen-Baloise wil geen enkel risico nemen, ongetwijfeld ook met oog op de komende wedstrijden. “Vermits we op zulke korte termijn geen vervanging kunnen voorzien en we niet kunnen uitsluiten dat andere medewerkers of renners uit dezelfde kern ook positief zullen testen, zien we ons genoodzaakt tot deze beslissing”, klinkt het in een persbericht.

Nu Sport Vlaanderen-Baloise zich op het laatste moment heeft teruggetrokken, blijven er nog twee Belgische ProTeams over voor de Tour of Antalya. Alpecin-Fenix en Bingoal Pauwels Sauces WB staan nog wel gewoon op de startlijst voor de vierdaagse ronde door Turkije.

Sport Vlaanderen-Baloise eindigde in 2020, in de voorlopig laatste editie van de Tour of Antalya, met Kenneth Van Rooy als tweede in het eindklassement. De Belg mocht dat jaar ook de groene puntentrui mee naar huis nemen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.