Sport Vlaanderen-Baloise plant drie ministages in aanloop naar “volwaardig programma”
© Cor Vos
maandag 22 juni 2020 om 13:15

Sport Vlaanderen-Baloise plant drie ministages in aanloop naar “volwaardig programma”

Interview Sport Vlaanderen-Baloise heeft haar huiswerk voor de komende maanden zo goed als klaar. “We mogen niet klagen over ons programma”, vertelt ploegleider Hans De Clercq. “Onze renners krijgen straks meer dan voldoende koersgelegenheid.”

“Onze eerste samenkomst met het voltallige team vindt plaats in Gent”, zegt Hans De Clercq. “Startende vanuit de Blaarmeersen is er een ploegtraining voorzien van om en bij de 180 kilometer. Op 5 juli staan ook we dan met acht renners aan de start van de GP Vermarc Sport in Rotselaar, onze eerste competitiewedstrijd. Voorts hebben we in juli drie ministages ingepland. Met respectievelijk Kortrijk, Maastricht en Oudenaarde als uitvalsbasis. Elke ministage zal drie dagen duren. Bedoeling is dat het personeel en het grootste deel van de renners ter plekke blijft overnachten, al laten we de jongens die op minder dan veertig, vijftig kilometer afstand wonen toe dat ze ’s morgens en ’s avonds pendelen.”

Respect van organisatoren
Op 1 augustus zal dan het voltallige team de Heistse Pijl rijden. En de eerste rittenkoersen voor het Belgische ProTourteam worden de Czech Tour (6-9 augustus) en de Tour de l’Ain, een driedaagse in Frankrijk (7-9 augustus) waar onder anderen ook Quintana, Bernal, Roglic en Dumoulin de conditie komen aanscherpen. “Met dank aan de organisatoren die de oorspronkelijke kandidaturen respecteren”, zegt De Clercq. “Dat doen overigens de meeste inrichters: de reeds bestaande inschrijvingen van de ProTourteams blijven gehandhaafd. De resterende plaatsen worden opgevuld met WorldTourteams.”

Nog in augustus op de agenda: de Ronde van Wallonië en een vijftal eendagskoersen zoals Dwars door het Hageland, Druivenkoers en Brussels Cycling Classic. Ook in september staan een pak eendaagse wedstrijden op het menu, in combinatie met twee rittenkoersen: de Ronde van Luxemburg (15-19 september) en de BinckBank Tour (29 september-3 oktober). “Zo hebben onze renners zeker voldoende koersgelegenheid”, aldus De Clercq nog. “We hebben twintig renners onder contract, waarvan Kenny De Ketele voorlopig nog herstellende is. Af en toe eens een dubbel programma, volstaat. Misschien komt begin september Settimana Coppi e Bartali er nog bij, maar het is nog wachten op antwoord op onze aanvraag.”

Op Parijs-Roubaix na, alle klassiekers
Ook in de periode van de klassiekers, dat op 30 september begint met de Waalse Pijl, moeten ze bij Sport Vlaanderen-Baloise niet aan de klaagmuur staan. “Op Parijs-Roubaix na hebben we overal startrecht. Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem, Parijs-Tours, Scheldeprijs, Ronde van Vlaanderen en de Driedaagse Brugge-De Panne. Brugge-De Panne wordt in principe onze laatste wedstrijd van het seizoen, tenzij er in extremis nog een appel uit de boom valt met Parijs-Roubaix.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.