Sport Vlaanderen-Baloise versterkt zich met Van den Bossche en De Pestel
Fabio Van den Bossche - foto: Cor Vos
zaterdag 28 september 2019 om 11:31

Sport Vlaanderen-Baloise versterkt zich met Van den Bossche en De Pestel

Sport Vlaanderen-Baloise heeft zich voor komend seizoen versterkt met Fabio Van den Bossche en Sander De Pestel. Beide jonge Belgen tekenden een contract voor twee jaar bij de Belgische Procontinentale formatie.

Van den Bossche (19) komt over van het belofteteam EFC-L&R-Vulsteke en is op zowel de weg als de piste actief. Op de weg was hij vorig seizoen al twaalfde in de Ronde van Vlaanderen voor junioren en won hij de Sint-Martinusprijs Kontich. Dit jaar eindigde hij in Sint-Lievens-Houtem als vijfde op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Op de baan is hij de huidige nationaal kampioen derny en puntenkoers. Ook is hij een vaste waarde in de Belgische achtervolgingsploeg.

Sander De Pestel, die een jaar ouder is dan Van den Bossche, verruilt het belofteteam van Lotto Soudal voor Sport Vlaanderen-Baloise. Bij de junioren was hij drie jaar geleden al eens Belgisch kampioen en datzelfde jaar werd hij elfde in de Ronde van Vlaanderen in diezelfde categorie. Dit jaar was hij onder meer elfde tijdens het BK voor beloften in Habay la Neuve. Beide renners debuteren bij de profs en tekenden een contract tot en met 2021.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.