Sport Vlaanderen-Baloise verwelkomt Elias Maris
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 15 september 2022 om 10:34

Sport Vlaanderen-Baloise verwelkomt Elias Maris

Elias Maris mag zich vanaf volgend jaar profwielrenner noemen. De 22-jarige coureur heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij Sport Vlaanderen-Baloise. Maris komt over van het continentale Leopard Pro Cycling.

Maris, afkomstig uit Oelegem, werkt dit jaar een internationaal programma af in het tenue van het Luxemburgse Leopard Pro Cycling. De jonge renner staat te boek als een rappe man die tevens uit de voeten kan op zwaardere parcoursen met een heuvelachtig karakter.

Maris won in 2021 als laatstejaarsbelofte etappes in de Giro del Veneto, Ronde van Madrid, Tour de Moselle en Arden Challenge. Ook werd hij dat jaar zestiende in de U23-versie van Luik-Bastenaken-Luik. Dit jaar was hij onder meer zevende in de Grand Prix de la ville de Pérenchies, elfde in de Tour Alsace en veertiende in de Flèche Ardennaise.

Hij combineert het koersen met studies kinesitherapie. “Ik ga er een stuk langer voor nodig hebben, want studeren is eerder een bezigheid. Daarbij spiegel ik me aan Tiesj Benoot en Tim Declercq”, liet hij eind vorig jaar nog weten in gesprek met Het Laatste Nieuws.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.