Sport Vlaanderen-Baloise wordt omgedoopt tot Flanders-Baloise
foto: Cor Vos
zaterdag 31 december 2022 om 17:20

Sport Vlaanderen-Baloise wordt omgedoopt tot Flanders-Baloise

Sport Vlaanderen-Baloise heet vanaf 1 januari 2023 Flanders-Baloise. Dat meldt het ProTeam op de ploegsite. De formatie presenteerde daar ook de selectie en het tenue voor komend seizoen.

Flanders-Baloise bestaat in 2023 uit twintig renners. Arno Claeys, Toon Clynhens, Vince Gerits, Elias Maris, Vincent Van Hemelen en Noah Vandenbranden zijn de nieuwe aanwinsten. Voor elk van hen geldt dat ze zullen debuteren als prof. Ruben Apers, Jenno Berckmoes, Kamiel Bonneu, Vito Braet, Alex Colman, Sander De Pestel, Lindsay De Vylder, Gilles De Wilde, Tuur Dens, Milan Fretin, Jules Hesters, Aaron Van Poucke, Ward Vanhoof en Aaron Verwilst blijven de ploeg trouw.

Zeven renners verlaten het team na 2022. Het gaat om Julian Mertens, Kenneth Van Rooy (beiden Bingoal Pauwels Sauces WB), Arne Marit, Rune Herregodts (beiden Intermarché-Circus-Wanty), Sasha Weemaes (Human Powered Health), Jens Reynders (Israel-Premier Tech) en Rhobbe Ghys (Alpecin-Deceuninck).

Het tenue voor komend jaar is bijna exact hetzelfde als dat van het voorbije seizoen. Alleen de naam van het team, die op de borst prijkt, is uiteraard veranderd.

foto: Sport Vlaanderen-Baloise/Flanders-Baloise

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.