Marta Cavalli loopt schedelletsel op bij zware val in Tour de France Femmes
foto: Cor Vos (archief)
maandag 25 juli 2022 om 17:22

Marta Cavalli loopt schedelletsel op bij zware val in Tour de France Femmes

Update De Tour de France Femmes is na twee dagen al een van haar smaakmakers kwijt. Marta Cavalli, de kopvrouw van FDJ-SUEZ-Futuroscope, moest na een zware smakker in de tweede etappe naar Provins opgeven.

De tweede rit van de Tour de France Femmes werd ontsierd door enkele zware valpartijen. Zo gingen meerdere rensters met nog goed 26 kilometer te gaan tegen de vlakte, met als grootste slachtoffer Marta Cavalli. De Italiaanse leek de dans eerst te ontspringen, maar ze werd vervolgens vol in haar rug geraakt door de onoplettende Nicole Frain en klapte zo hard tegen het asfalt.

Cavalli, in het voorjaar winnares van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl en de nummer twee van de voorbije Giro Donne, bleef lang op de grond liggen. De kopvrouw van FDJ-SUEZ-Futuroscope moest duidelijk bekomen van haar zware klapper, maar stapte uiteindelijk toch weer op de fiets. Het bleek slechts een korte opleving, want niet veel later besloot Cavalli toch de handdoek te gooien.

Baaldag voor FDJ-SUEZ-Futuroscope
De klimster werd na de race naar het ziekenhuis gebracht voor aanvullende medische onderzoeken. Het was sowieso een heuse baaldag voor de Franse formatie. Cecilie Uttrup Ludwig, de andere kopvrouw voor het klassement, liet zich verrassen in het waaiergeweld en moest aan de finish bijna twee minuten toegeven op ritwinnaars Marianne Vos.


Update

Marta Cavalli heeft schedelletsel opgelopen bij haar zware valpartij in de Tour de France Femmes. Dat liet ploegleider Stephen Delcourt na de aankomst weten aan de verzamelde media. “We hebben niet veel nieuws over Marta, ze heeft een schedelletsel. We staan in contact met de arts. Ze is naar het ziekenhuis overgebracht. Daar gaat ze onder de scanner.”

“Ze heeft een grote schok gehad. We wilden geen risico’s nemen”, aldus Delcourt. “Ze aarzelde om door te gaan, maar het team zei nee. We willen niet spelen met de levens van onze rensters. We zijn zeer bezorgd. Je zag de zeer dramatische val en hoe gevaarlijk onze sport is. We moeten echt voorzichtig zijn. Ik ben erg bezorgd over de veiligheid van onze rensters.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.