In België vanaf maandag enkel nog sport achter gesloten deuren
foto: Cor Vos (archief)
zondag 26 juli 2020 om 13:45

In België vanaf maandag enkel nog sport achter gesloten deuren

Update Minister van Sport Ben Weyts is duidelijk in een persbericht: alle sportactiviteiten- en wedstrijden in Vlaanderen zullen vanaf morgen achter gesloten deuren plaatsvinden. “Met duidelijke maatregelen bieden we houvast aan sportfederaties, sportclubs en supporters”, zo klinkt het.

Weyts heeft enkele nieuwe maatregelen aangekondigd nu het coronavirus opnieuw een opflakkering kent in België. In samenspraak met meerdere instanties is onder meer besloten om alle sportactiviteiten en -wedstrijden, zowel binnen als buiten, achter gesloten deuren en zonder publiek moeten plaatsvinden.

Voor profs en amateurs
Een belangrijke nuance: wedstrijden kunnen vooralsnog gewoon doorgaan zolang de maatregelen gerespecteerd worden. Deze maatregel geldt voor zowel profs als amateurs. De politiek roept organisatoren van indoor sportevenementen- en activiteiten op om zoveel mogelijk buiten te organiseren en de geldende protocollen te respecteren.

“We kregen verschillende vragen vanuit de sportsector of wedstrijden al dan niet zouden kunnen doorgaan nu het coronavirus aan terrein wint”, zo legt Weyts uit. “We bieden de Vlamingen voldoende perspectief om in deze moeilijke tijden hun favoriete sport te beoefenen, maar wel veilig voor henzelf en voor de samenleving.”

Overleg tussen wielerfederaties
Het is nog onduidelijk wat dit precies betekent voor de wielersport. Belgian Cycling hoopt dit zo snel mogelijk in kaart te brengen. Maandag is er een nieuwe Veiligheidsraad waarop het advies van Weyts besproken wordt. Ook is er maandagavond een interfederaal overleg met de wielerfederaties, meldt Cycling Vlaanderen. Daar worden beslissingen genomen over de koersen die op de kalender staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.