Sportpsycholoog Jef Brouwers adviseert Nationale Veiligheidsraad: “Geef sporters een perspectief!”

dinsdag 28 april 2020 om 10:23
Sportpsycholoog Jef Brouwers adviseert Nationale Veiligheidsraad: “Geef sporters een perspectief!”

© Cor Vos

Belgische profatleten en sporters in het algemeen trainen  nog steeds zonder duidelijk doel. Sportpsycholoog Jef Brouwers adviseert de Veiligheidsraad om snel klaarheid te brengen. “Klachten over depressies en telefoontjes naar hulplijnen gaan alleen maar toenemen.”

Sportpsycholoog Jef Brouwers steekt een waarschuwend vingertje op richting de Belgische Veiligheidsraad. Dat die blijft talmen in het nemen van beslissingen, is volgens Brouwers nefast voor de mentale gezondheid van de sporters. “Het is ongeloof belangrijk om snel klaarheid te brengen”, zegt de sportpsycholoog vandaag in Het Laatste Nieuws.

“Om hen toch een beetje op hun gemak te stellen in een ongemakkelijke en ongekende situatie.” Het gaat overigens niet alleen over profs, vindt Brouwers. “Voor amateurs zijn sportcompetities net zo belangrijk. Hoe langer het duurt voor de Veiligheidsraad een datum prikt, hoe kwalijker de gevolgen. Niet weten waar je aan toe bent, dat vreet aan een mens. Klachten over depressies en telefoontjes naar hulplijnen gaan alleen maar toenemen.”

Dat sport niet prioritair is in de exitplannen, werd al een paar keer opgeworpen.  Brouwers vindt dat geen excuus. “Voor de mensen die aan sport doen, is het dat wel. Je kan niet zeggen dat de ene mens minder belangrijk is dan de andere. Er moet minstens over gepraat worden, daar hebben sporters recht op.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

girardengo 28 april 2020 om 15:38

De periode is mentaal belastend en kan effect hebben op de manier je er uit komt. Renners zullen verschillen in het kunnen omgaan met onzekerheid en gebrek aan structuur. Wie dat het beste kan heeft straks een voorsprong.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.