Sprinter Aidis Kruopis zet punt achter carrière
foto: Dick Soepenberg - Sportfoto.nl
dinsdag 5 februari 2019 om 18:17

Sprinter Aidis Kruopis zet punt achter carrière

Aidis Kruopis heeft op 32-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn carrière. Dit heeft de Litouwse sprinter zelf laten weten. “Ik moest deze keuze maken.” Kruopis kwam in het verleden uit voor WorldTour-ploeg Orica-GreenEDGE. Hij reed de afgelopen seizoenen voor Vérandas Willems-Crelan.

Kruopis had aanvankelijk moeite om door te breken, maar in 2010 wist hij zich namens Palmans Cras in de kijker te fietsen. Zo won hij de Schaal Sels, en werd hij tweede in het Kampioenschap van Vlaanderen. Mede hierdoor mocht hij het proberen bij het Procontinentale Landbouwkrediet.

Het bleek een schot in de roos, want Kruopis won maar liefst vier wedstrijden. Zijn grootste zege boekte hij in de Ronde van België, door in Ieper onder meer Tom Boonen te vloeren. Het leverde hem een transfer op naar een WorldTour-ploeg: Orica-GreenEDGE.

Mindere jaren 
Hij reed uiteindelijk drie seizoenen voor de Australische formatie. Hij won etappes in de Rondes- van Polen, Noorwegen én Turkije, alsmede twee ritten in de Tour du Poitou-Charentes. Kruopis moest eind 2014 echter zijn biezen pakken. Twee jaar later kwam de klad er definitief in. Het heeft de Litouwer doen besluiten om al op relatief jonge leeftijd te stoppen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.