‘Sprintrevelatie Matteo Moschetti tekent tweejarig contract bij Trek-Segafredo’
foto: Tour of Antalya
vrijdag 23 maart 2018 om 10:19

‘Sprintrevelatie Matteo Moschetti tekent tweejarig contract bij Trek-Segafredo’

Trek-Segafredo zal vanaf 2019 wellicht kunnen rekenen op een extra troef in de massasprints. Volgens de papieren versie van La Gazzetta dello Sport komt de 21-jarige Matteo Moschetti de ploeg van manager Luca Guercilena versterken. Het zou gaan om een tweejarige verbintenis.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Moschetti ontpopt zich dit seizoen met vijf overwinningen als sprintrevelatie. De jonge Italiaan komt uit voor Polartec-Kometa, de opleidingsploeg van Alberto Contador. Hij begon zijn zegereeks met twee etappes in de Tour of Antalya. Hierna kende hij succes op Griekse bodem met de International Rhodes Grand Prix en een rit in de International Tour of Rhodes. Hij boekte afgelopen donderdag nog zijn vijfde seizoenszege in de Tour de Normandie.

De Milanees is geen onbekende van Guercilena. Aan het einde van vorig seizoen mocht Moschetti als stagiair van de Amerikaanse ploeg al ruiken aan het hoogste wielerniveau.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2018 10:45
En nog maar eens een sprint revelatie, het wordt dringen geblazen. Voor de absolute top komt er nog wel wat meer kijken dan talent. Is er trouwens ook door Jim Ariesen en een handvol Scandinaviers opgelegd geworden. Daarnaast vind ik sprinters ook niet echt sterker worden bij Trek.
23 maart 2018 10:57
Sprintrevelatie.... Of gewoon misschien, wellicht, op termijn een goede sprinter die in nietszeggende koersen heeft laten zien een sprint te kunnen winnen en mag het volgend jaar op een hoger niveau proberen...
23 maart 2018 11:06
Opvolger voor Nizzolo als die zo blijft aanmodderen met z'n blessure. Vraag me af of dat nog goed komt.
23 maart 2018 11:27
Hij is 21, komt redelijk vanuit het niets en doet het gewoon heel erg goed in de .2 koersen op dit moment, en dan dus ook echt heel erg goed. Dan ben je inderdaad een revelatie.
23 maart 2018 11:30
Revelatie of gewoon een talent? Volgens mij wordt taalkundig gedoeld op dat laatste.
Hoe dan ook, mooi om te zien dat deze jongeling een kans krijgt.
23 maart 2018 12:17
Cavendish won op zijn 22e al 4 Tour etappes, dus revelatie gaat inderdaad wat ver.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.