Sprintzege Christophe Laporte in Tour de Vendée

zondag 4 oktober 2015 om 18:03
Sprintzege Christophe Laporte in Tour de Vendée

Foto: Sirotti

Christophe Laporte heeft de Tour de Vendée gewonnen. De Fransman van Cofidis toonde zich in La Roche Sur Yon de snelste renner in een massasprint. Hij bleef Yauheni Hutarovich en Thomas Sprengers voor.

Vijf renners sloegen in deze West-Franse eendagskoers na vijftien kilometer een kloof met het peloton. Jimmy Engoulvent nam vandaag afscheid van het profbestaan en liet dat niet onopgemerkt voorbijgaan. De Europcar-veteraan maakte deel uit van een vroege vluchtersgroep. Sebastien Minard (AG2R La Mondiale), Hugh Carthy (Caja Rural-Seguros RGA), Clément Saint-Martin (Marseille 13 KTM) en Eneko Lizarralde (Murias Taldea) vergezelden hem. Lang duurde het avontuur van het kwintet niet.

Na een hergroepering ontstond er een nieuwe kopgroep van vier man. Bryan Nauleau (Europcar), Romain Feillu (Bretagne-Séché Environnement), Guillaume Levarlet (Auber 93), Jérémy Leveau (Roubaix Lille Métropole) hielden het langer vol. De maximale voorsprong bedroeg meer dan vijf minuten, maar in de slotfase kwam het door FDJ aangevoerde peloton snel dichterbij. In de finale probeerde Levarlet het nog alleen, maar op de laatste helling van de dag werd hij alsnog door het peloton ingerekend. Marco Marcato van Wanty-Groupe Gobert probeerde een sprint te voorkomen, maar slaagde daar niet in. In de massasprint drukte Laporte zijn wiel als eerste over de finish.

Voor zijn ploeg Cofidis was het vandaag dubbel feest. Ploeggenoot Nacer Bouhanni verzekerde zich van de eindoverwinning in de Coupe de France.

flag-fr Tour de Vendée 2015 (1.1)
Olonne sur Mer – La Roche Sur Yon (201,1 km)

1. flag-fr Christophe Laporte (Cofidis)
2. flag-by Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché Environnement)
3. flag-be Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise)
4. flag-fr Arnaud Démare (FDJ)
5. flag-be Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole)

Dit artikel delen:

8 Reacties

DerEffe 4 oktober 2015 om 19:24

Wat is er toch allemaal met Demare aan de hand dat hij zelfs niet meer van deze, met alle respect, B-garnituur winnen kan?

ThorHushovdd 4 oktober 2015 om 19:38

DerEffe, ik dacht precies hetzelfde. Zou toch de jongen moeten zijn die met Bouhanni strijdt om de titel 'beste sprinter van Frankrijk' met eventueel nog Coquard. Geen idee wat er is gebeurd, volgensmij niet ernstig ziek of gebleseerd geweest dit jaar.

vlek 4 oktober 2015 om 19:38

Sprengers weer met een opvallende uitslag. Misschien wel een outsider voor Parijs-Tours volgende week. Mochten er daar een paar een massasprint kunnen ontlopen, dan verwacht ik hem daar zeker bij in deze vorm.

aeroventiel 4 oktober 2015 om 20:52

@vlek
Waarom zou sprengers weg moeten springen als die het hier goed doet in een sprint??

kareldeclercq@hotmail.com 4 oktober 2015 om 21:45

Onder de 5 leiders ook Tim Declercq (Topsport Vlaanderen-Baloise) die de prijs krijgt van de strijdlust. https://twitter.com/LeGruppetto/status/650695439596015616

vlek 4 oktober 2015 om 22:04

@aeroventiel; aangezien dit veld minder ingeschat moet worden dan dat van Tours, daar gaat hij niet winnen in een massasprint. Hij gaat echter beter over die laatste hellingen dan de meeste andere rappe mannen, dus zijn grootste kansen liggen in de aanval.

DerEffe 5 oktober 2015 om 10:49

@vlek Zou knap zijn als hij Parijs-Tours wint, want die rijdt hij niet.

robertogesinko 5 oktober 2015 om 16:14

Edit redactie: Geen onzin aub

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.