Sprintzege Coquard in slotrit België, Keukeleire weer eindwinnaar
foto: A.S.O. / K.D. Thorstad (archief)
zondag 27 mei 2018 om 16:37

Sprintzege Coquard in slotrit België, Keukeleire weer eindwinnaar

Bryan Coquard heeft de slotrit van de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Fransman van Vital Concept was in de regenachtige straten van Tongeren de snelste sprinter. Hij versloeg Christophe Laporte en Roy Jans. Nederlander Bram Welten werd knap vierde. De eindoverwinning ging voor het tweede jaar op rij naar Jens Keukeleire.

Met Keukeleire als nieuwe leider begonnen de renners aan de slotetappe van Landen naar Tongeren. Vijf Belgen vonden elkaar in de kopgroep: Kevin Van Melsen, Jonas Rickaert, Kenny Molly, Jens Adams en Timothy Stevens. Zij kregen niet meer dan vijf minuten cadeau. Slecht nieuws kwam er onderweg voor Anthony Turgis, de nummer drie van het klassement. Hij kwam ten val en moest opgeven.

Andriy Grivko probeerde in de laatste dertig kilometer nog iets, maar het peloton hield de Kazach van Astana in het vizier. Hij haalde de kopgroep bij, maar elf kilometer voor de meet volgde een algemene hergroepering. Een regenbui teisterde de sprintvoorbereiding. Lotto Soudal bracht André Greipel te vroeg op kop, waarna Coquard de zege pakte door landgenoot Laporte voorbij te steken op de eindstreep.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2018 17:00
Leuk voor Jens dat hij nu op de goede manier wint...
27 mei 2018 17:33
Nogmaals, ik blijf het herhalen: een lange neus naar de ASO door Bryan.
27 mei 2018 17:45
Idd leuk voor Jens, maar: Maar 3 world-tour ploegen aan De start... moest dus toch eigenlijk wel, anders was Het een afgang. (Niet dat je het dan Maar even doet, maar toch.)
Cocqard die een keer te wint: denk echt niet dat de ASO daar wakker van blijft.
27 mei 2018 19:04
Wat een slechte sprintvoorbereiding van Roompot. En dat op dat lage niveau.
27 mei 2018 19:57
@tvm
Want hij verslaat voor de zoveelste keer de wereldtop in de sprint?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.