Sprintzege Pascal Ackermann in Gooikse Pijl

Sprintzege Pascal Ackermann in Gooikse Pijl

foto: Cor Vos (archief)

Pascal Ackermann heeft in België de Gooikse Pijl gewonnen. De Duitse sprinter van BORA-hansgrohe was na bijna 200 kilometer de snelste van het peloton. Ackermann wist in de massasprint Europees beloftenkampioen Alberto Dainese (SEG Racing Academy) en Timothy Dupont (Wanty-Gobert) te verslaan.

Lang wachten op een kopgroep
Een vroege kopgroep van vijftien man kreeg geen ruimte van het peloton. Daarbij zaten onder meer Tom Leezer (Jumbo-Visma), Michael Schwarzmann (BORA-hansgrohe) en Ide Schelling (SEG Racing, toekomstig BORA-hansgrohe). Kort daarna kreeg een andere vluchtersgroep wél de ruimte.

Gianni Marchand (Cibel), Olav Hjemsaeter (Coop), Iver Skaarseth (Uno-X), Sjoerd Bax (Metec-TKH), Daire Feeley (Evopro Racing), Alex Paton (Canyon dhb), Guillaume Seye (BEAT Cycling Club) en Jérôme Baugnies (Wanty-Gobert) kregen de ruimte van BORA-hansgrohe en CCC. Toch was ruim voor de finish het avontuur van de acht al voorbij.

Aanvallen in de finale
Dat zorgde ervoor dat bij het ingaan van de voorlaatste lokale ronde van 22 kilometer het weer aanvallen regende. Lasse Norman Hansen was de bekendste naam van een nieuwe kopgroep van vier. Pascal Eenkhoorn van Jumbo-Visma ging nog met Gijs Van Hoecke in de tegenaanval, maar zij kregen geen ruimte. De vier vluchters kregen dat wel: zij hadden bij het inrijden van de laatste ronde anderhalve minuut voorsprong.

De grote ploegen moesten nog het nodige werk verzetten om het gat te dichten. Greg Van Avermaet en Peter Sagan lieten zich zien op een heuvelachtig stuk, met onder meer Piotr Havik en Amund Grøndahl Jansen in hun kielzog. Desondanks bleef het peloton bijeen. De laatste koplopers werden vier kilometer van de meet dan toch gegrepen.

In de massasprint die volgde was het BORA-hansgrohe dat Pascal Ackermann uitstekend af wist te zetten. De Duitser bleef de concurrentie meer dan een fietslengte voor.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.