Spullen bestolen Mathieu van der Poel terecht: dader blijkt jager

vrijdag 8 november 2019 om 18:26
Spullen bestolen Mathieu van der Poel terecht: dader blijkt jager

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel hoeft niet langer te zoeken naar zijn regenjack en bril, die hij eerder deze week tijdens een training in de Antwerpse Kempen kwijtraakte. Vandaag is immers bekend geworden dat een jager ze had meegenomen.

Van der Poel liet gisteren op zijn social media weten dat iemand zijn regenjack en bril had meegenomen. Die spullen lagen bij een boom, terwijl hij in de omgeving van Westmalle zijn training aan het afwerken was. “Bedankt aan de klootzak die mijn regenjack en bril heeft gestolen toen ik mijn crosstraining aan het doen was. Ik ben trots op je”, schreef hij met een cynisch applaustekentje erbij.

Vandaag bleek de ‘dief’ terecht en bleek van diefstal geen sprake, vertelde Walter Van Loon, inwoner van het naburige Schilde, aan Radio 2 Antwerpen. Hij was aan het wandelen met zijn honden in het bos toen hij Van der Poel tegenkwam. “Hij vroeg me of ik zijn regenjas en koersbril had gezien, maar dat was niet het geval. Ik wenste hem nog veel goede moed zonder regenjas, want het was hard aan het regenen.”

Wit jasje
Op de terugweg zag hij een jager wandelen met een wit jasje over zijn schouder. “En ik herkende meteen het logo van de ploeg van Mathieu, want ik ben een grote fan. De jager vertelde me dat hij de spullen in het zand had gevonden. Ik heb toen aangeboden om ze naar Mathieu te brengen, maar ik vond hem niet meer.” Omdat Van Loon de contactgegevens van Van der Poel niet heeft, benaderde hij de radiozender.

De redactie nam vervolgens contact op met Van der Poels vader Adrie en hij wil bekijken of er een ontmoeting geregeld kan worden tussen Walter en Mathieu tijdens de Jaarmarktcross in Niel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.