Stadsprijs Geraardsbergen organiseert dit jaar haar laatste editie
Foto: Cor Vos
donderdag 25 augustus 2022 om 16:58

Stadsprijs Geraardsbergen organiseert dit jaar haar laatste editie

De Stadsprijs van Geraardsbergen stopt ermee na 104 edities. Op 31 augustus 2022 zal de kermiskoers voor profrenners, tevens de oudste kermiskoers van België, voor de laatste keer worden verreden.

Volgens Geert Pieraert van de organisatie is het verdwijnen van kermiskoersen een algemene trend. “Het wordt steeds moeilijker om renners naar onze wedstrijd te krijgen, zeker omdat we niet zo gunstig liggen op de wielerkalender. Het is niet evident om eind augustus nog profrenners naar de Stadsprijs te lokken, zelfs als ze betaald worden”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Koers tijdens de kermisweek in Geraardsbergen zal centraal blijven staan. “We stoppen als kermiskoers, maar er komt wel een nieuw project in de plaats. We houden dus vast aan een wedstrijd tijdens de kermisweek. We behouden de link met de Stadsprijs en de datum. We gaan er met ons nieuw project mee voor zorgen dat Geraardsbergen meer dan ooit een wieler- en fietsstad is en blijft.”

Xandro Meurisse was vorig jaar namens Alpecin-Fenix de beste in de Stadsprijs. Fedri Van den Haute is met zeven overwinningen de recordhouder in de kermiskoers die al sinds 1912 op de kalender staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.